Соус для стейка
(покроковий рецепт з фото)
Смачно приготований стейк - це половина справи. До нього необхідно приготувати і подати смачний соус, який доповнить і підкреслить смак м'яса. А зробити такий соус дуже легко, ви впораєтеся.
До стейку зі свинини або яловичини необхідний смачний соус, який ви легко і швидко зможете приготувати самі. Соус з кетчупу як не можна краще підходить до м'яса, підкреслюючи (але не перебиваючи) його смак. Основою для соусу може послужити будь-який ваш улюблений кетчуп. Один з варіантів соусу до стейку перед вами. Рецепт приготування такого соусу до стейку дуже простий, і часу на його приготування у вас піде зовсім небагато. Такий соус може зберігатися в холодильнику 2 дня, він прекрасно підходить і до шашлику, і до запеченого м'яса або птиці. Удачі вам і нових смачних відчуттів!
- Кетчуп - 2 склянки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля - 2 штуки (невеликих)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1/3 чайних ложки
- Мелений лавровий лист - 1 щіпка
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
Для соусу можна брати і звичайний білий ріпчаста цибуля, і червоний. Очищаємо цибулини.
Очищаємо зубчики часнику.
Для соусу можна брати будь-який ваш улюблений кетчуп. Дуже смачним вийде соус, якщо використовувати кетчуп "саццебелі" . Викладаємо кетчуп в глибокий посуд, додаємо до нього мелений перець, лавровий лист і коріандр.
Потім додаємо подрібнені через дрібну тертку або чеснокодавку цибулю і часник, сіль і цукор - за смаком. Добре розмішуємо, і соус готовий.