Перцевий соус для стейка
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати перцевий соус для стейка, гостру підливу, яка ідеально поєднується з соковитими шматками добре прожареного м'яса. Ця страва для справжніх гурманів і любителів гострого.
Для приготування цього соусу можна використовувати концентрований бульйон. Це значно заощадить час. Зараз різні лінії приправ пропонують густі концентровані бульйони всіляких смаків. Для соусу краще вибрати яловичий.
Але варто звернути увагу, що в концентрованому бульйоні зазвичай вже є сіль, тому не поспішайте солити соус додатково, а спочатку спробуйте його.
- Перець-горошок - 2 Ст. Ложки (чорний або кольоровий)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
Одну цибулину середнього розміру очистіть від лушпиння і наріжте на дрібні шматочки. Обсмажте цибулю на сковороді до легкого золотистого відтінку. Поки цибуля обсмажується, роздавите горошини перцю. Робити це можна в спеціальній ступці або за допомогою качалки.
Висипати перець в каструльку і додайте до нього біле вино. Дочекайтеся, поки вино трохи випарується. Нам необхідно, щоб перець трохи розм'як і увібрав аромат вина. Потім до перцю можна додати бульйон (краще брати яловичий) і вершки.
Обсмажену цибулю потрібно подрібнити в блендері до стану пюре. Лук важливий нам для консистенції соусу. Коли цибуля буде готовий, відправте його в каструльку до інших інгредієнтів, приправити сіллю, добре все перемішайте. Проваріть соус ще кілька хвилин і додайте туди дрібно нарізану петрушку.
Щоб перевірити густоту соусу, занурте в нього металеву ложку. Якщо він моментально з неї не стікає, а затримується на ложці рівномірним шаром, то соус можна вважати готовим. Тепер соус потрібно злегка остудити і подавати до стейкам або будь-якого іншого м'яса.