Shpik більш угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Це особливий спосіб соління сала з перцем. Це дуже смачно і навіть корисно! Рецепт шпику по-угорськи я дізналася від одного знайомого, у якого родичі в Угорщині. Класний рецепт.
Шпик по-угорськи дійсно смачний. Купити його можна в магазині, але краще і приємніше зробити самому. Приготування шпику - справа проста, але не швидка. Розповім вам, як приготувати в домашніх умовах шпик по-угорськи. І я впевнена, більше в магазині ви купувати його не будете. Кількість гострого перцю можете регулювати на свій смак.
- Сало - 1 кілограм
- Сіль - 500 грам
- Часник сушений - 15 грам
- Червоний перець гострий - 10 грам
- Паприка - 20 грам
Сало вибираємо без м'ясної прошарку. Нарізаємо його на шматки і обвалюють у солі. Ми залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім на 2 доби ставимо в холодильник. Після зчищають сіль і обрізаємо кілька міліметрів з кожного боку брусків.
Готуємо сухі інгредієнти: змішуємо сушений часник, паприку і гострий перець. У цій суміші обвалюють шматочки сала.
Беремо пергаментний папір, нарізаємо на квадрати. Кожен шматочок сала загортаємо окремо в пергамент. Можна перев'язати ниткою, щоб папір не розкривалася.
Всі шматочки кладемо в великий целофановий пакет, щільно зав'язуємо і прибираємо в морозилку мінімум на добу. Потім сало можна пробувати.