Шоколадний банановий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами простим рецептом, як приготувати шоколадний банановий хліб. Він виходить дуже смачним, повітряним, аромати шоколаду і банана прекрасно поєднуються між собою.
Оригінальна назва цього смачного, в міру солодкого, aromatnogo печиво - шоколадний банановий хліб. Назва пов'язана з формою, яка використовувалася для випічки хліба. Банан, який кладеться в тісто, беріть дуже стиглим, навіть переспілі. Такі банани ідеально підходять для випічки.
- Борошно - 200 грам
- Какао-порошок - 40 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 140 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Банан - 2 штуки (по 100 г)
Підготуйте необхідні продукти.
Вершкове масло розтопіть, остудіть. Банан очистіть, покладіть в миску, розімніть до стану пюре. В окремій мисці збийте яйця і цукор в світлу пишну масу. Додайте до бананів, перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло, збийте.
Борошно, какао-порошок і розпушувач просійте в одну миску, перемішайте. Додайте в яєчно-бананову суміш, перемішайте лопаткою до однорідності.
Прямокутну форму для випічки змастіть маслом, присипте борошном. Викладіть тісто у форму. Зверху покладіть другий банан, розділений на 3 частини. Поставте кекс в розігріту духовку запікатися на 50-60 хвилин при 180 ° С.
Готовий шоколадно-банановий хліб трохи остудіть у формі, потім повністю на решітці. За бажанням присипте цукровою пудрою. Смачного!