Шашлик на грилі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає можливості приготувати шашлик на мангалі, але є гриль в духовці, то обов'язково скористайтеся цією альтернативою. І нехай шашлик без серпанок, все одно соковито і смачно!
Нічого складного в цьому рецепті немає. Потрібно тільки врахувати деякі рекомендації. Для такого шашлику краще брати ту частину свинячої туші, яка швидше за все готується. У мене це свиняча шия. Це м'ясо добре і тим, що м'якоть чергується з невеликою кількістю жиру, що забезпечує соковитість шашлику. Що стосується часу приготування, то це залежить від вашого гриля і від якості м'яса.
- Свиняча шия - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Кефір - 1 Склянка
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сушений базилік - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в миску.
Лук залийте кефіром.
Додайте гірчицю.
Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте будь-які приправи, у мене сушений базилік.
Перемішайте всі інгредієнти маринаду.
Свинячу шию помийте і наріжте шматочками приблизно 5х5 см.
Викладіть нарізане м'ясо в маринад.
Добре перемішайте м'ясо з маринадом і поставте в холод на 3-4 годину.
Після слід нанизати свинину на шпажки. І поставити в духовку під гриль. Запікайте шашлики з одного боку до золотистого кольору, потім переверніть на іншу сторону.
Шашлики в духовці під грилем готові. Подавайте з соусами на ваш смак.