Курка на грилі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже соковита, неймовірно ніжна і з приголомшливою хрусткою скоринкою курка на грилі в духовці в домашніх умовах - завжди вдалий варіант основного гарячого блюда, яке люблять і дорослі, та діти.
Прекрасний і досить простий рецепт курки на грилі в духовці з апетитним і пікантним маринадом. Ідеальний варіант - замаринувати птицю заздалегідь і залишити її на ніч у холодильнику. У маринад ви можете додавати найрізноманітніші спеції і сушені трави, які вам до смаку.
- Курка - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 2 штуки
- Часник - 3-6 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Паприка - 2 чайних ложки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Орегано - 1 Чайна ложка
1. Дуже зручно готувати маринад в блендері. Відведіть туди вичавлений сік з лимонів і оливкове масло. Очистіть часник, додайте в чашу спеції.
2. На середній швидкості збийте все до однорідності. При бажанні можна використовувати в рецепт приготування курки на грилі в духовці також трохи меду.
3. Вимийте і висушіть птицю. Приблизно третина маринаду обережно розподіліть під шкірою, щоб м'ясо краще просочилося.
4. Іншим маринадом промажьте всередині і зовні. Викладіть курочку в мисочку і відправте в холодильник.
5. Годин через 5-6 птах добре просочиться, але краще залишити її на ніч.
6. Зв'яжіть їй щільно лапи і при бажанні зробіть невеликі ковпачки з харчової фольги на крила. Тепер можна викласти її на решітку. Підготуйте лист, застелений фольгою або пергаментом, щоб капав вниз соку і жиру. Надішліть в розігріту духовку.
7. Залежно від розміру, курка на грилі в духовці в домашніх умовах запікатиметься від 1.5 до 3 годин.
Смачного!
Смачного!