Салат з квасолею червоною
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат універсальний, адже його можна подати до столу в звичайний день, але не менш затребуваний він буде і на святковому столі. Корисні і смачні інгредієнти, небагато часу ... І салат готовий!
Цей салат не такий вже оригінальний, але смачний і ситний. А ще завдяки саме такому набору інгредієнтів він виходить досить барвистим і яскравим. Продукти для салату цілком звичайні, але блюдо користується незмінним успіхом у моїй родині. Найголовніше в цьому салаті: використовуйте для маринування курячої грудки яскраву ароматну приправу, щоб курка не вийшла прісної. Я розповів вам, як приготувати салат з червоною квасолею, готуйте і пробуйте, додавайте свої інгредієнти і покращуйте цей рецепт на свій смак.
- Квасоля червона - 300 грам (консервована)
- Куряча грудка філе - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Оливки - 8-10 штук
- Пекінська капуста - 200-250 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Приправа для курки - 2 чайних ложки
- Йогурт натуральний - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Зелена цибуля - 20 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний молотийй - 2 щіпки
Куриную грудку (філе) розрізаємо впоперек навпіл. Намагайтеся розрізати її на дві однакові по товщині частини.
Посипаємо курочку улюбленої ароматної приправою, додаємо оливкову олію. Ретельно "промассіруем" м'ясо, втираючи в нього масло з приправою. Я залишаю хвилин 30.
А потім обсмажити на сильному вогні на сковороді гриль. М'ясо повинно вийти зі скоринкою, але соковитим всередині.
Викладемо на серветки, щоб прибрати зайве масло.
У миску викладаємо консервовану квасолю, нарізану соломкою капусту. Перець і помідор нарізаємо кубиками, оливки наріжемо кружечками.
Остигнуло куряче філе нарізаємо кубиками.
І додамо його до решти інгредієнтів.
Готуємо соус для салату. Змішаємо майонез з йогуртом, додамо подрібнені часник і зелену цибулю, сіль і перець.
І гарненько перемішати. Можна додати трошки лимонного соку.
Перемішуємо салат, розкладаємо його по тарілках і поливаємо соусом. Якщо подаєте в великому салатнику, розмішайте салат з соусом перед подачею.