Салат з червоною квасолею і Кіріешкі
(покроковий рецепт з фото)
Страва, як приготувати салат з червоною квасолею і Кіріешкі, робиться дуже швидко і просто. Сухарики можна зробити заздалегідь, також можна приправити їх різними спеціями для більш цікавого смаку.
Сухарики для салату роблю самостійно з чіабатти, яка вже трохи почерствела. Є її не дуже приємно, а ось для сухарів вона підійде. Сухарики спеціально не ріже ножем, а рву руками на великі шматочки. Такий салат можна їсти в будь-який час доби. Квасоля використовую консервовану, що значно спрощує процес приготування.
- Червона квасоля - 400 грам
- Біла квасоля - 400 грам
- Чіабатта - За смаком
- Червона цибуля - 1 штука
- Селера - 4-5 штук (стебло)
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Чіабатту руками рву на великі шматочки. Викладаю хліб на деко, застелене пергаментом. Рослинна олія змішую з подрібненим часником, поливаю отриманою масою (пару крапель) çiabattu. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки.
2. Стебла селери мою і нарізаю шматочками. Червоний цибулю очищаю і нарізаю півкільцями, поливаю винним оцтом.
3. Червону і білу консервовану квасолю відкидаю на сито і промиваю під холодною водою. У миску складаю квасоля, цибуля, селера, поливаю часниковим маслом, за смаком солю і перчу, перемішую.
4. Викладаю салат в тарілку і прикрашаю часниковими сухариками. Смачного!