Рибна солянка з форелі
(покроковий рецепт з фото)
Солянка - густий суп. Це щось середнє між першим і другим блюдом. Готується просто і легко замінить цілий обід. Подається, як правило, з скибочками лимона.
За бажанням в солянку можна додати картоплю, суп вийде більш густий. Рибний бульйон я рекомендую варити з голови, плавників і хвоста.
- Форель - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Огірки мариновані - 1-2 штук
- Оливки - 8-10 штук
- Каперсами - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. Рибу помийте, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин на невеликому вогні. Потім рибу відкладіть, бульйон процідіть і знову доведіть до кипіння.
3. Фрукти чистою, цибулю наріжте кубиком, моркву натріть на тертці.
4. Обсмажте 5-7 хвилин з додаванням олії.
5. Додайте томатну пасту і обсмажуйте всі разом 3 хвилини. Додайте в бульйон.
6. Огірки натріть на тертці. Додайте в суп.
7. Рибу, на якій варився бульйон, відокремити від кісток, наріжте і поверніть в суп.
8. Додайте оливки і каперси. Доведіть до кипіння, поварите ще 5 хвилин. Додати сіль.
9. Подавайте з лимоном і сметаною. Смачного!