Рибна солянка з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рибної солянки з сьомгою. Рибний суп виходить дуже ароматним і насиченим. Приготувати такий суп можна з будь-якої риби, головне щоб в ній було мало кісток, і вона була жирною.
Кількість порцій: 6
- Петрушка - 20 грам
- Сьомга - 1200 грам
- Маслини - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Каперсами - 40 грам
- Запашний перець - 5 штук
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Червоні помідори - 500 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Морська сіль - 1, 5 чайних ложки
- Морква - 150 грам
- Лимон - 1 штука
1. Беремо рибу і відокремлюємо філе. Голову плавники кістки і шкуру складемо у велику каструлю.
2. Рибу заливаємо холодною водою і на великому вогні доводимо до кипіння. Постійно і ретельно знімаємо піну. Потім в бульйон додаємо очищених овочів і спецій. Вогонь зменшуємо і приблизно однієї години варимо ще.
3. З бульйону виймаємо все, що там варилося, складемо марлю в кілька шарів і процідити через неї бульйон.
4. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тоненькими півкільцями. У сковороді на рослинному маслі пасеруємо його до прозорості. Помідори і каперси нарізаємо маленькими кубиками і додаємо в цибулю. Хвилин п'ять готуємо на не сильно вогні, помішувати.
5. Шматочками нарізаємо залишився філе.
6. Пасеровані овочі кладемо в суп, доводимо до кипіння і хвилин п'ятнадцять готуємо ще. Тепер додаємо рибу і варимо ще п'ять хвилин. Солимо до смаку. Маслини додаємо в самому кінці. Вогонь виключаємо. Коли будемо подавати, додаємо в тарілку нарізану зелень і скибочку лимона.