Рецепт Рибна солянка з сьомгою фото

Рибна солянка з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Сьомга
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Солянка

Рецепт приготування рибної солянки з сьомгою. Рибний суп виходить дуже ароматним і насиченим. Приготувати такий суп можна з будь-якої риби, головне щоб в ній було мало кісток, і вона була жирною.

Кількість порцій: 6
  • Петрушка - 20 грам
  • Сьомга - 1200 грам
  • Маслини - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Каперсами - 40 грам
  • Запашний перець - 5 штук
  • Рослинна олія - 40 мілілітрів
  • Червоні помідори - 500 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Морська сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Морква - 150 грам
  • Лимон - 1 штука
рибна солянка з сьомгою - фото крок 1
1. Беремо рибу і відокремлюємо філе. Голову плавники кістки і шкуру складемо у велику каструлю.
рибна солянка з сьомгою - фото крок 2
2. Рибу заливаємо холодною водою і на великому вогні доводимо до кипіння. Постійно і ретельно знімаємо піну. Потім в бульйон додаємо очищених овочів і спецій. Вогонь зменшуємо і приблизно однієї години варимо ще.
рибна солянка з сьомгою - фото крок 3
3. З бульйону виймаємо все, що там варилося, складемо марлю в кілька шарів і процідити через неї бульйон.
рибна солянка з сьомгою - фото крок 4
4. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тоненькими півкільцями. У сковороді на рослинному маслі пасеруємо його до прозорості. Помідори і каперси нарізаємо маленькими кубиками і додаємо в цибулю. Хвилин п'ять готуємо на не сильно вогні, помішувати.
рибна солянка з сьомгою - фото крок 5
5. Шматочками нарізаємо залишився філе.
рибна солянка з сьомгою - фото крок 6
6. Пасеровані овочі кладемо в суп, доводимо до кипіння і хвилин п'ятнадцять готуємо ще. Тепер додаємо рибу і варимо ще п'ять хвилин. Солимо до смаку. Маслини додаємо в самому кінці. Вогонь виключаємо. Коли будемо подавати, додаємо в тарілку нарізану зелень і скибочку лимона.

Схожі рецепти