Приголомшлива буряк від Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий салат з буряка приготований за мотивами рецепта Джеймі Олівера. Освіжаючий, легкий і поживний, цей салат стане відмінним блюдом на вечерю для тих, хто піклується про здоров'я і фігуру.
Важко уявити, як можуть поєднуватися буряк і мандарини, чи не так? Але це до тих пір, поки ви не спробуєте цей дивовижний буряковий салат. Джеймі Олівер - великий любитель буряка і готує з цього корисного овоча багато різних страв. Ось і цей салат з буряка приготований за мотивами його рецепта. Читайте рецепт, готуйте і у вас на столі буде приголомшлива буряк від Джеймі Олівера.
- Буряк варена - 2 штуки (невеликі, приблизно 300 грам)
- Листя салату і буряка - 50-70 грам
- Бринза або фета - 50 грам
- Мандарини - 2-3 штук
- Грецькі горіхи - 5-6 штук
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Ось основні інгредієнти для салату. Буряк заздалегідь відварити. Листя буряка у мене в наборі з листям руколи і салату. В оригінальному рецепті використовується тархун, але я не люблю цю траву, тому замінила на рукколу.
Вимиємо і обсушити листя і викладемо на тарілку. Я готую салат для двох в двох тарілках.
Очистимо буряк і наріжемо тонкими пластинками. Викладемо на листя салату.
Очистимо мандарини, один залишимо для приготування заправки, а інші наріжемо і додамо в салат.
Сир для салату в оригіналі козячий, у мене бринза. Розкришимо сир.
Очистимо горіхи і подрібнити качалкою, при цьому вони стануть м'якше і з них видавити масло. Посипаємо салат горіхами.
Для заправки змішаємо сік одного мандарина, оливкова олія і винний оцет. Поливаємо салат і прикрашаємо. Готово!
Смачного!