Полента з в'яленими помідорами в беконі
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва коштує приготувати! Брусочки кукурудзяної каші в ароматному обжаренном беконі здивують вас і ваших рідних своїм смаком. Це відмінна ідея для обіду або вечері, а ще ця страва може бути закускою.
Полента - це кукурудзяна каша, і готувати її можна з багатьма різними добавками і різними способами. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати поленту з в'яленими помідорами в беконі. Ароматне, смачну і поживну страву сподобається вам, гарантую. В Італії поленту подають не тільки до обіду або вечері, це блюдо подається як закуска на вечірках і фуршетах.
- Зерно зернових - 1/2 склянки
- Бекон - 5-6 скибочок (довгі тонкі смужки)
- Помідори в'ялені - 4-5 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
1. Воду доводимо до кипіння, солимо. Помідори наріжемо на невеликі шматочки.
2. Засипаємо крупу в киплячу воду і варимо на вогні трохи менше середнього, постійно помішуючи. Час варіння вказується на упаковці. Моя крупа вариться 20 хвилин.
3. Каша загусла і починає "плюватися" хвилин через 15. Додамо масло і перемішаємо.
4. Додаємо в'ялені помідори. У мене свої помідори, я їх в'ялила з прованськими травами і тому не додаю в поленту більше нічого. А ви можете додати дрібку сушеного базиліка, прованських або італійських трав.
5. Ну ось, полента готова.
6. Викладаємо в прямокутну форму, застелену пергаментом, разравниваем і охолоджуємо.
7. Полента охолола, нарізаємо її брусочками.
8. І кожен брусочок поленти обмотуємо беконом.
9. Обсмажуємо до красивого рум'яного кольору бекону на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.
10. Поленту зазвичай посипають розмарином, я посипала прованськими травами, подобається мені їх аромат:) Смачного!