Рецепт Плов кращий фото

Плов кращий
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Крупи, Телятина, Морква, Баранина, Цибуля, Мал
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Чудове блюдо, яке нікого не залишає байдужим, це плов кращий. Його можна приготувати заздалегідь і відкрити тільки після того, коли всі зберуться будинку: смак такий, що пальчики оближеш.

Для того, хто не знав, як приготувати плов кращий будинку, в цьому рецепті максимально просто пояснюється весь процес. Для плову дуже важливо вибрати гарне м'ясо. Потім ретельно промити рис, від цього буде залежати його крихкість. Якщо у вас є час, то після готовності рису можна плов замотати махровим рушником і залишити настоюватися на більш тривалий час.

  • М'ясо (баранина, телятина, яловичина) - 700 грам (один або кілька видів м'яса)
  • Морква - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 2 склянки
  • Масло рослинне - 40 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції (зіра, куркума, барбарис, паприка) - За смаком
  • Часник - 1 штука
  • Вода - 3 склянки
плов кращий - фото крок 1
1. Помийте м'ясо. Обсушити від зайвої вологи. Наріжте невеликими шматками (не більш як 2-х сантиметрів).
плов кращий - фото крок 2
2. Підготуйте овочі для плову. Для цього очистіть цибулю. Промийте під холодною водою. Наріжте півкільцями, попередньо змочивши лезо ножа холодною водою.
плов кращий - фото крок 3
3. Потім помийте морква. Очистіть від шкірки. Наріжте велика кількість моркви тонкою соломкою.
плов кращий - фото крок 4
4. Розігрійте в казанку пісне масло. Викладіть в нього цибулю і злегка обсмажте на середньому вогні. Посолити цибулю.
плов кращий - фото крок 5
5. Потім покладіть м'ясо і перемішайте його з цибулею. Гасіть на великому вогні, швидко помішуючи. Посипте спеціями, перемішайте. Зробіть слабкий вогонь і тушкуйте, помішуючи, під кришкою протягом 15 хвилин.
плов кращий - фото крок 6
6. Викладіть на м'ясо шар моркви так, щоб покрити його рівномірно. Влийте склянку холодної води по стінці казанка, щоб шар моркви не міг би. Після того, як вода закипить, Тушіте 10-15 хвилин під кришкою.
плов кращий - фото крок 7
7. Промийте рис не менш 5 раз до прозорої води. Потім викладіть його на шар моркви, розрівняйте і потім, щоб він просочився. Закип'ятіть воду і влийте її в казанок, щоб вона перевищувала рис приблизно на два пальці. Зменшіть вогонь. Томіть рис під кришкою півгодини. Потім відкрийте кришку і вставте зубчики часнику в рис. Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Через 20 хвилин плов перемішайте і залиште під кришкою ще хвилин на 10. Потім ще раз перемішайте і пригощали.

Схожі рецепти