Рецепт Плов кращий фото

Плов кращий
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина , Крупи , Телятина , Морква , Баранина , Цибуля , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Чудове блюдо, яке нікого не залишає байдужим, це плов кращий. Його можна приготувати заздалегідь і відкрити тільки після того, коли всі зберуться будинку: смак такий, що пальчики оближеш.

Опис приготування:

Для того, хто не знав, як приготувати плов кращий будинку, в цьому рецепті максимально просто пояснюється весь процес. Для плову дуже важливо вибрати гарне м'ясо. Потім ретельно промити рис, від цього буде залежати його крихкість. Якщо у вас є час, то після готовності рису можна плов замотати махровим рушником і залишити настоюватися на більш тривалий час.

  • М'ясо (баранина, телятина, яловичина) - 700 грам (один або кілька видів м'яса)
  • Морква - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 2 склянки
  • Масло рослинне - 40 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції (зіра, куркума, барбарис, паприка) - За смаком
  • Часник - 1 штука
  • Вода - 3 склянки
плов кращий - фото крок 1
1. Помийте м'ясо. Обсушити від зайвої вологи. Наріжте невеликими шматками (не більш як 2-х сантиметрів).
плов кращий - фото крок 2
2. Підготуйте овочі для плову. Для цього очистіть цибулю. Промийте під холодною водою. Наріжте півкільцями, попередньо змочивши лезо ножа холодною водою.
плов кращий - фото крок 3
3. Потім помийте морква. Очистіть від шкірки. Наріжте велика кількість моркви тонкою соломкою.
плов кращий - фото крок 4
4. Розігрійте в казанку пісне масло. Викладіть в нього цибулю і злегка обсмажте на середньому вогні. Посолити цибулю.
плов кращий - фото крок 5
5. Потім покладіть м'ясо і перемішайте його з цибулею. Гасіть на великому вогні, швидко помішуючи. Посипте спеціями, перемішайте. Зробіть слабкий вогонь і тушкуйте, помішуючи, під кришкою протягом 15 хвилин.
плов кращий - фото крок 6
6. Викладіть на м'ясо шар моркви так, щоб покрити його рівномірно. Влийте склянку холодної води по стінці казанка, щоб шар моркви не міг би. Після того, як вода закипить, Тушіте 10-15 хвилин під кришкою.
плов кращий - фото крок 7
7. Промийте рис не менш 5 раз до прозорої води. Потім викладіть його на шар моркви, розрівняйте і потім, щоб він просочився. Закип'ятіть воду і влийте її в казанок, щоб вона перевищувала рис приблизно на два пальці. Зменшіть вогонь. Томіть рис під кришкою півгодини. Потім відкрийте кришку і вставте зубчики часнику в рис. Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Через 20 хвилин плов перемішайте і залиште під кришкою ще хвилин на 10. Потім ще раз перемішайте і пригощали.

Схожі рецепти