Пиріжки з яблуками на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30-35
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Неймовірно смачні пиріжки з яблуками на сковороді, такі, які в дитинстві готувала бабуся. Цей рецепт дозволить вам знову опинитися в дитинстві і насолодитися справжньою домашньою випічкою.
Опис приготування:
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготує смачні пиріжки з яблуками на сковороді, страва, яке мене навчила робити моя бабуся. Мабуть, з усіх різноманітних начинок для пиріжків, ця у мене найулюбленіша, напевно тому, що такі пиріжки асоціюються у мене з дитинством. Зараз я готую їх досить часто, і хоч на це йде досить багато часу, але результат того безперечно варто, адже такої смакоти ви не купите ні в одному магазині. Так що порадуйте своїх рідних з цим рецептом приготування пиріжків з яблуками на сковороді, особливо щасливі будуть спробувати такі ласощі діти.
- Борошно - 900-1000 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 20 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
- Яблуко - 600 грам
- Ізюм - 150 грам
- Масло рослинне - За смаком
Для початку змішуємо молоко з водою і трохи нагріваємо цю суміш. Додаємо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин. Потім розбиваємо в миску з дріжджовий сумішшю яйця, додаємо сіль і гарненько збиваємо все.
Тепер починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто. Воно повинно вийти досить щільним, викладаємо його в миску і ставимо на півгодини в тепле місце. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
Потім ми ще раз обминали його на столі, посипанномборошном, і знову ставимо в тепло на 20-25 хвилин.
Коли тісто буде готове, ми змащуємо стіл і руки рослинним маслом і викладаємо тісто на змащену поверхню. Відокремлюємо від нього невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Викладаємо їх все на стіл і залишаємо на 15 хвилин полежати.
Тим часом приготуємо начинку. Замочуємо родзинки в гарячій воду і залишаємо на 10 хвилин. Яблука очищаємо і трьом на крупній тертці, поливаємо їх соком половини лимона і додаємо ізюм, перемішуємо все.
Далі беремо одну кульку з тіста і розтягуємо його руками. Кладемо в середину трохи начинки, посипаємо її цукром і зверху кладемо знову начинку.
Щільно з'єднуємо краї тіста.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому пиріжки з усіх боків до золотистого кольору. Пиріжки виходять неймовірно смачними і ароматними. Приємного всім апетиту!