Рецепт Пиріжки з яблуками на сковороді фото

Пиріжки з яблуками на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 30-35
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Неймовірно смачні пиріжки з яблуками на сковороді, такі, які в дитинстві готувала бабуся. Цей рецепт дозволить вам знову опинитися в дитинстві і насолодитися справжньою домашньою випічкою.

Опис приготування:

Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготує смачні пиріжки з яблуками на сковороді, страва, яке мене навчила робити моя бабуся. Мабуть, з усіх різноманітних начинок для пиріжків, ця у мене найулюбленіша, напевно тому, що такі пиріжки асоціюються у мене з дитинством. Зараз я готую їх досить часто, і хоч на це йде досить багато часу, але результат того безперечно варто, адже такої смакоти ви не купите ні в одному магазині. Так що порадуйте своїх рідних з цим рецептом приготування пиріжків з яблуками на сковороді, особливо щасливі будуть спробувати такі ласощі діти.

  • Борошно - 900-1000 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 20 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - За смаком
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Яблуко - 600 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Масло рослинне - За смаком
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 1
Для початку змішуємо молоко з водою і трохи нагріваємо цю суміш. Додаємо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин. Потім розбиваємо в миску з дріжджовий сумішшю яйця, додаємо сіль і гарненько збиваємо все.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 2
Тепер починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто. Воно повинно вийти досить щільним, викладаємо його в миску і ставимо на півгодини в тепле місце. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 3
Потім ми ще раз обминали його на столі, посипанномборошном, і знову ставимо в тепло на 20-25 хвилин.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 4
Коли тісто буде готове, ми змащуємо стіл і руки рослинним маслом і викладаємо тісто на змащену поверхню. Відокремлюємо від нього невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Викладаємо їх все на стіл і залишаємо на 15 хвилин полежати.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 5
Тим часом приготуємо начинку. Замочуємо родзинки в гарячій воду і залишаємо на 10 хвилин. Яблука очищаємо і трьом на крупній тертці, поливаємо їх соком половини лимона і додаємо ізюм, перемішуємо все.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 6
Далі беремо одну кульку з тіста і розтягуємо його руками. Кладемо в середину трохи начинки, посипаємо її цукром і зверху кладемо знову начинку.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 7
Щільно з'єднуємо краї тіста.
пиріжки з яблуками на сковороді - фото крок 8
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому пиріжки з усіх боків до золотистого кольору. Пиріжки виходять неймовірно смачними і ароматними. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти