Рецепт Пиріг з джемом фото

Пиріг з джемом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли хочу чогось солоденького і, так би язикати, "ошатного" , але обов'язково простого в готуванні, завжди згадую про рецепт, як приготувати пиріг з джемом. Беремо тісто і баночку джему - і вуаля!

Опис приготування:

Що класного в такому пирозі? По перше, можна брати будь-який джем, який тільки душа забажає. З власного досвіду зазначу, що найбільше мені подобаються пироги з малиновим, чорничним, абрикосовим і персиковим джемами. З тестом теж можна експериментувати. Якщо зовсім лінь його виготавлівать, спробуйте приготувати пиріг з покупним.

  • Борошно - 225 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука(+ додатково 1 жовток)
  • Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
  • Джем - 240 грам
1
Візьміть велику глибоку ємність. Просійте в неї борошно з розпушувачем, додайте цукор.
2
По центру зробіть в борошні отверсием. У нього влийте злегка збите яйце і жовток, а також нарізане невеликими шматочками розм'якшене вершкове масло.
3
Перемішайте. Потім присипте трохи стіл борошном і викладіть на поверхню тісто з миски.
4
Замішуйте тісто руками. На це піде приблизно хвилин десять. Коли тісто буде замішано, сформуйте з нього кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
5
Потім дістаньте тісто, викладіть його на трохи присипану борошном поверхню і ще трошки пам'ятайте руками і розкачайте досить тонко (товщиною приблизно 0, 5 см).
6
Викладіть тісто у форму для запікання (маслом змащувати не потрібно, можна просто застелити папером для випічки). Діаметр моєї форми - 22 см.
7
Час, що залишився тісто акуратно обріжте, але не викидайте. Воно нам ще стане в нагоді.
8
Поверх викладеного в форму тесту акуратно, рівним шаром викладіть джем. Час, що залишився тісто зберіть в кого, розкачайте і розріжте на смужки. З смужок зробіть поверх джему"решітку" . Кінці"прутиків" повинні прилягати до боків тесту-основи.
9
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-35 хвилин. Регулюйте час випічки пирога по готовності. Смачного!

Схожі рецепти