Печиво «шахове»
(покроковий рецепт з фото)
Здається, що зробити таке печиво самостійно просто неможливо, проте, все набагато простіше, ніж ви думаєте. Розповідаю докладно, як приготувати печиво «Шахове», смачне і гарне.
Тісто можна приготувати заздалегідь (наприклад, для 2-3 дня до випічки). А якщо зробили його дуже багато, то спокійно заморозьте його і використовуйте при необхідності. Таке печиво виглядає дуже ефектно і по праву прикрашає стіл, а готується з доступних і простих продуктів.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Екстракт лимона - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 2, 5 склянки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
1
У чашу міксера додайте вершкове масло і цукор, перемішуйте насадкою для тіста близько 2 хвилин, потім додайте ваніль і екстракт лимона, щіпку солі і порційно додавайте борошно. Перемішуйте все на низькій швидкості.
2
Викладіть тісто з чаші на стіл, вимішують 2 хвилини. Розділити тісто 2 рівні частини і в одну умішайте какао, гарненько перемішайте.
3
Розкачайте обидва види тесту в пласти однакового розміру (приблизно 17 сантиметрів в довжину) і в товщину близько 2, 5 сантиметрів, розріжте на 9 рівних смуг.
4
Куряче яйце змішайте з водою. Поверхня столу застеліть харчовою плівкою. За три смужки тесту викладіть один на одного, щоб чергувалися кольору і створювався шаховий малюнок. Потім змастіть одну сторону яйцем і притисніть інші 3 смужки, потім ще раз змастіть сторону яйцем і знову притисніть 3 смужки.
5
Загорніть смужки в харчову плівку і відправте на 30 хвилин в холодильник або на 15 хвилин морозильник.
6
Розігрійте духовку до 175-180 градусів. Дістаньте тісто з холодильника і розріжте його, викладіть печиво на деко з пергаментом і відправте його на 10-13 хвилин в духовку.
7
Готове печиво дістаньте з духовки і залиште на 2 хвилини, потім приберіть з дека і охолодіть повністю.