Омлет з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Омлет з цукіні - простий і швидкий в приготуванні, ситний і поживний сніданок. Влітку, в сезон цього овоча, рецепт омлету з цукіні виручає: мінімум інгредієнтів, 15 хвилин справи - і сніданок готовий!
Влітку в місті жити неможливо, тому ми з дітьми переїжджаємо жити на дачу, а чоловік катається туди-сюди: вранці на роботу в місто, ввечері на дачу. У нашій родині всі дуже люблять цукіні, вирощуємо в досить великих кількостях. Так ось влітку, коли живемо на дачі, Омлет з цукіні - мабуть, найпопулярніший сніданок. Неймовірно смачно: зриває з грядки достигли плід цукіні, береш куплений на ринку домашній сир, яйця… Омлет виходить фантастично ніжним і смачним, навіть діти лопають з величезним задоволенням.
Цікаво спробувати? Тоді розповідаю, як приготувати омлет з цукіні. Тільки відразу попереджаю - рецепт омлету з цукіні сам по собі гранично простий, і тому успіх страви залежить переважно від якості інгредієнтів. Чим свіже, смачніше будуть інгредієнти, тим смачніше вийде і омлетик.
Отже:
1. З кабачки srezaem kozhitsu, ріжемо овоч дрібними часточками або кубиками.
2. Дрібно нарізаємо зелень цибулі, кріп і листя м'яти.
3. Збиваємо яйця з двома столовими ложками води і сметани. Додаємо сіль і перець за смаком.
4. У сковороді на середньому вогні розігріваємо оливкове масло.
5. Викладаємо на сковороду цукіні і обсмажуємо 4-6 хвилин. Потім додаємо зелень і м'яту і перемішуємо інгредієнти.
6. Виливаємо приготовану яєчну суміш на сковороду.
7. Через пару хвилин посипаємо омлет сиром фета (при його відсутності додайте звичайний сир).
8. Зменшуємо температуру і смажимо омлет на слабкому вогні 7-8 хвилин (або поки він не стане золотистого кольору) із закритою кришкою.
9. Викладаємо готову страву на велику тарілку і нарізаємо шматочками.
Готово! Смачного!
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Cukini - 2 штуки (невеликого розміру)
- Яйця - 6 штук
- Зелень лука, м'яти і кріп - 12 склянок (дрібно нарубані)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - - За смаком
- Вода - 2 Ст. Ложки
Цікаво спробувати? Тоді розповідаю, як приготувати омлет з цукіні. Тільки відразу попереджаю - рецепт омлету з цукіні сам по собі гранично простий, і тому успіх страви залежить переважно від якості інгредієнтів. Чим свіже, смачніше будуть інгредієнти, тим смачніше вийде і омлетик.
Отже:
1. З кабачки srezaem kozhitsu, ріжемо овоч дрібними часточками або кубиками.
2. Дрібно нарізаємо зелень цибулі, кріп і листя м'яти.
3. Збиваємо яйця з двома столовими ложками води і сметани. Додаємо сіль і перець за смаком.
4. У сковороді на середньому вогні розігріваємо оливкове масло.
5. Викладаємо на сковороду цукіні і обсмажуємо 4-6 хвилин. Потім додаємо зелень і м'яту і перемішуємо інгредієнти.
6. Виливаємо приготовану яєчну суміш на сковороду.
7. Через пару хвилин посипаємо омлет сиром фета (при його відсутності додайте звичайний сир).
8. Зменшуємо температуру і смажимо омлет на слабкому вогні 7-8 хвилин (або поки він не стане золотистого кольору) із закритою кришкою.
9. Викладаємо готову страву на велику тарілку і нарізаємо шматочками.
Готово! Смачного!