Мтваді
(покроковий рецепт з фото)
Поки літо не закінчилося, потрібно обов'язково встигнути спробувати справжній грузинський шашлик мцваді. Багато про такий блюді, можливо, ніколи навіть і не чули. Але ось спробувати його варто обов'язково!
Те, що грузинський шашлик - один з найсмачніших, напевно, факт загальновідомий, є кілька традиційних способів його приготування. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати мцваді, для якого ми будемо використовувати досить традиційний маринад. Такий шашлик, Проте, виходить неймовірно смачним і ароматним.
- Шия свиняча - 3 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 5 штук (великий)
- Чорний перець - 35 штук (горошком)
- Сіль їдальня - 2 Ст. Ложки (велика)
- Сіль адигейська - 1 Ст. Ложка
- Лист лавровий - 10 штук
- Оцет винний - 5 Ст. Ложок
- Кисло-солодкий соус - 5 Ст. Ложок
М'ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки.
А зараз візьмемося за маринад. Для цього візьміть мисочку, підготуйте цибулька (його потрібно буде нарізати кільцями), лаврушку, два види солі і перчик.
У миску складемо нарізане раніше м'ясо, зверху укладаємо цибулька. Додаємо підготовлені в попередньому кроці інгредієнти (сіль, лаврушка, перчик), А также - уксус.
Гарненько все перемішайте, щоб м'ясо з'єдналося з іншими інгредієнтами і промаринувалося рівномірно. Накрийте тепер суміш тарлеко, зверху виставте вантаж. Поставте мисочку з м'ясом маринуватися в прохолодне місце на 2 годину. Якщо є можливість замаринувати м'ясо з вечора, щоб воно постояло так ніч, буде взагалі відмінно!
Підготуйте місце, де ви будете смажити шашлики. Замариноване м'ясо надіньте на шампури. Викладаємо на вугілля і ретельно стежимо, щоб блюдо готувалося без вогню (але на жарких вугіллі). Не забувайте періодично збризкувати м'ясо (я для цього розбавляю оцет з водою в пропорціях 1 ст.Л. Оцту на літр води).
Рум'яне і шалено ароматне мяско готово!
Смачного!
Смачного!