Рецепт Мтваді фото

Мтваді
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Свинина
Рецепти для схуднення
На вечерю, На природу, На святковий стіл
Гарячі страви, Шашлик

Поки літо не закінчилося, потрібно обов'язково встигнути спробувати справжній грузинський шашлик мцваді. Багато про такий блюді, можливо, ніколи навіть і не чули. Але ось спробувати його варто обов'язково!

Те, що грузинський шашлик - один з найсмачніших, напевно, факт загальновідомий, є кілька традиційних способів його приготування. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати мцваді, для якого ми будемо використовувати досить традиційний маринад. Такий шашлик, Проте, виходить неймовірно смачним і ароматним.

  • Шия свиняча - 3 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 5 штук (великий)
  • Чорний перець - 35 штук (горошком)
  • Сіль їдальня - 2 Ст. Ложки (велика)
  • Сіль адигейська - 1 Ст. Ложка
  • Лист лавровий - 10 штук
  • Оцет винний - 5 Ст. Ложок
  • Кисло-солодкий соус - 5 Ст. Ложок
мтваді - фото крок 1
М'ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки.
мтваді - фото крок 2
А зараз візьмемося за маринад. Для цього візьміть мисочку, підготуйте цибулька (його потрібно буде нарізати кільцями), лаврушку, два види солі і перчик.
мтваді - фото крок 3
У миску складемо нарізане раніше м'ясо, зверху укладаємо цибулька. Додаємо підготовлені в попередньому кроці інгредієнти (сіль, лаврушка, перчик), А также - уксус.
мтваді - фото крок 4
Гарненько все перемішайте, щоб м'ясо з'єдналося з іншими інгредієнтами і промаринувалося рівномірно. Накрийте тепер суміш тарлеко, зверху виставте вантаж. Поставте мисочку з м'ясом маринуватися в прохолодне місце на 2 годину. Якщо є можливість замаринувати м'ясо з вечора, щоб воно постояло так ніч, буде взагалі відмінно!
мтваді - фото крок 5
Підготуйте місце, де ви будете смажити шашлики. Замариноване м'ясо надіньте на шампури. Викладаємо на вугілля і ретельно стежимо, щоб блюдо готувалося без вогню (але на жарких вугіллі). Не забувайте періодично збризкувати м'ясо (я для цього розбавляю оцет з водою в пропорціях 1 ст.Л. Оцту на літр води).
мтваді - фото крок 6
Рум'яне і шалено ароматне мяско готово!
Смачного!

Схожі рецепти