Рецепт Мтваді фото

Мтваді
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На вечерю , На природу , На святковий стіл
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Поки літо не закінчилося, потрібно обов'язково встигнути спробувати справжній грузинський шашлик мцваді. Багато про такий блюді, можливо, ніколи навіть і не чули. Але ось спробувати його варто обов'язково!

Опис приготування:

Те, що грузинський шашлик - один з найсмачніших, напевно, факт загальновідомий, є кілька традиційних способів його приготування. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати мцваді, для якого ми будемо використовувати досить традиційний маринад. Такий шашлик, Проте, виходить неймовірно смачним і ароматним.

  • Шия свиняча - 3 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 5 штук (великий)
  • Чорний перець - 35 штук (горошком)
  • Сіль їдальня - 2 Ст. Ложки (велика)
  • Сіль адигейська - 1 Ст. Ложка
  • Лист лавровий - 10 штук
  • Оцет винний - 5 Ст. Ложок
  • Кисло-солодкий соус - 5 Ст. Ложок
мтваді - фото крок 1
М'ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки.
мтваді - фото крок 2
А зараз візьмемося за маринад. Для цього візьміть мисочку, підготуйте цибулька (його потрібно буде нарізати кільцями), лаврушку, два види солі і перчик.
мтваді - фото крок 3
У миску складемо нарізане раніше м'ясо, зверху укладаємо цибулька. Додаємо підготовлені в попередньому кроці інгредієнти (сіль, лаврушка, перчик), А также - уксус.
мтваді - фото крок 4
Гарненько все перемішайте, щоб м'ясо з'єдналося з іншими інгредієнтами і промаринувалося рівномірно. Накрийте тепер суміш тарлеко, зверху виставте вантаж. Поставте мисочку з м'ясом маринуватися в прохолодне місце на 2 годину. Якщо є можливість замаринувати м'ясо з вечора, щоб воно постояло так ніч, буде взагалі відмінно!
мтваді - фото крок 5
Підготуйте місце, де ви будете смажити шашлики. Замариноване м'ясо надіньте на шампури. Викладаємо на вугілля і ретельно стежимо, щоб блюдо готувалося без вогню (але на жарких вугіллі). Не забувайте періодично збризкувати м'ясо (я для цього розбавляю оцет з водою в пропорціях 1 ст.Л. Оцту на літр води).
мтваді - фото крок 6
Рум'яне і шалено ароматне мяско готово!
Смачного!

Схожі рецепти