Рецепт Moshkichiri фото

Moshkichiri
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Крупи , Морква , Баранина , Цибуля , Мал
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Традиційне узбецьке блюдо, складне в приготуванні, але неймовірно смачне. Особливо воно популярне у Ферганській долині, навіть більше, ніж плов. По суті, це блюдо вважається святковим. Пробуйте!

Опис приготування:

Після приготування мошкічірі даємо йому трохи постояти (не більше 25 хвилин, щоб баранячий жир не почав застигати) і подаємо в гарячому вигляді. Перед подачею можна додати ще зіри, вона ідеально розкриває смак інгредієнтів в цій страві. Таке національне узбецьке блюдо популярнішим на традиційній кухні навіть більше, ніж плов. Часу на його приготування потрібно близько 3 годин.

  • Баранина - 700 грам (м'якоть і трохи м'яса на кістці)
  • Сало - 50 грам
  • Рослинна олія - 200 грам
  • Цибуля - 3 штук
  • Часник - 2 штуки
  • Морква - 4-5 штук
  • Мал - 250 грам
  • Відмінно - 250 грам
  • Пекучий перець - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Спеції - За смаком
Moshkichiri - фото крок 1
1. Ця страва має кілька різновидів. Наш варіант - класичний. Воно дуже схоже на плов, але за смаком істотно відрізняється і готується на основі баранини з додаванням традиційної крупи.
Moshkichiri - фото крок 2
2. Нам знадобиться також багато моркви, часник, цибуля, сало, пекучий перець і спеції за смаком (зіра - обов'язково). Готується блюдо в казані, а за пару годин до приготування в холодній воді слід замочити маш і рис.
Moshkichiri - фото крок 3
3. Відразу в казані витоплюємо сало, після чого шкварки прибираємо.
Moshkichiri - фото крок 4
4. Обсмажуємо і навіть трохи пережарюють цибулю і за допомогою шумівки прибираємо його.
Moshkichiri - фото крок 5
5. Тепер на цьому жиру обсмажуємо шматочки баранини на кістки. Після чого також прибираємо їх.
Moshkichiri - фото крок 6
6. Обсмажуємо тепер звичайні шматки м'яса (м'якоті) і додаємо зіру і спеції, а а також одну морква, нарізану навпіл.
Moshkichiri - фото крок 7
7. Витягуємо м'ясо і залишаємо один жир в казані. Тепер шаткуємо цибулю і смажимо його, після чого шаткуємо соломкою моркву і відправляємо її до цибулі.
Moshkichiri - фото крок 8
8. Тепер відправляємо до овочів вже обсмажені шматочки м'яса, додаємо до смаку пекучий перець і часник (не очищати! ) і заливаємо водою (близько 2 склянок).
Moshkichiri - фото крок 9
9. Після закипання зменшуємо вогонь і даємо зирвака покипіти близько 20 хвилин, після чого додаємо добре промитий маш.
Moshkichiri - фото крок 10
10. Перемішуємо зірвак і маш, накриваємо кришкою і тушкуємо. Тут головне не переварити маш, а приготувати його аль-денте. Це робиться для того, щоб після закладки рису він доготувати і не був перетравленим.
Moshkichiri - фото крок 11
11. Додаємо рис і знову підсилюємо температуру під казаном. Час від часу мошкічірі потрібно помішувати і при необхідності потроху додавати води.
Moshkichiri - фото крок 12
12. Коли вода вся википить і крупи будуть готові, можна вимикати вогонь і дати мошкічірі настоятися.
Moshkichiri - фото крок 13
12. Їсти мошкічірі потрібно тільки в гарячому вигляді, оскільки остившая баранина не так хороша на смак.

Схожі рецепти