М'ясо з часником в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо з часником в духовці я запікаю на свято або, коли чекаю гостей, тому що страва виходить надзвичайно смачним і ароматним і красивим. Впевнена, що вам теж буде до смаку!
М'ясо з часником в духовці виходить таким соковитим і ароматним, що слинки течуть. М'ясо з часником в духовці розрізаємо на порційні шматки і гарніруем овочами на ваш смак. Можна і маринованими. Можна також приготувати гарнір до м'яса з часником в духовці - картопляне пюре, наприклад. М'ясо з часником в духовці виходить дуже красивим, його можна подавати і цілим шматком і розрізати вже за обіднім столом. Смачного!
- Свинина - 1-1, 2 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Петрушка - 1 частина
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Вино сухе - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Свинину моєму, обсушуємо паперовим рушником.
Готуємо маринад. Головку часнику миємо й чистимо. 5-6 гілочок петрушки подрібнюємо. Змішуємо масло, чарочку коньяку, петрушку і часник. Додаємо перець і солимо за смаком. Цей маринад збиваємо блендером до однорідної маси.
Маринадом заливаємо свинину і залишаємо на 2 години маринуватися. За цей час м'ясо кілька разів перевертаємо. Потім нашпиговують шматок м'яса часточками часнику, розрізаними навпіл.
Кладемо шматок свинини запікатися в духовку на середньому вогні 180 градусів. Утворився при запіканні сік змішуємо з вином і періодично поливаємо шматок м'яса. М'ясо запікається протягом 1-1, 2 годину.