Рецепт М'ясо шістнадцятковим фото

М'ясо шістнадцятковим
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Кролик, Яловичина, Баранина, Оленина, Зайчатина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На святковий стіл

Це традиційне російське блюдо було відомо нашим предкам багато століть назад. Спочатку це був єдиний спосіб зберегти м'ясо на кілька місяців або запастися живильною їжею на зиму.

Кількість порцій: 10
  • М'ясо - 1 кілограм (підійде будь-яке м'ясо без кісток (свинина, яловичина), рубані уздовж тушки кролика або нутрії, птах (крім курки) - індичка, гусак і т.П.)
  • Сіль - 100 грам (брати велику кам'яну сіль)
  • Цукор - 16 грам (цукровий пісок)
  • Часник - 1 зубчик
  • Спеції - 1 щіпка (за смаком чорний і запашний перець і інші мелені прянощі, які ви любите)
м'ясо шістнадцятковим - фото крок 1
Часник очистити, розтерти з невеликою кількістю солі і змішати з рештою маси солі і спецій
м'ясо шістнадцятковим - фото крок 2
М'ясо помити, обробити на довгі смуги і дати стекти зайвій воді
м'ясо шістнадцятковим - фото крок 3
На дно ящика або іншого контейнера викладаємо дуже щільно шматки м'яса, натерті сумішшю солі, часнику і прянощів. Зверху на м'ясо кладемо вантаж в третину ваги самого мяса.Оставляем на тиждень. Готовність м'яса визначається натисканням пальців - якщо продукт готовий, в ньому залишиться ямка. Тепер поки промити м'ясо холодною водою і нанизати на жердину.
м'ясо шістнадцятковим - фото крок 4
У спекотну погоду ваше м'ясо буде готове за півдня. У похмуру потрібно буде дати йому повисіти не менше 2-3 днів
м'ясо шістнадцятковим - фото крок 5
В результаті ваші зусилля увінчаються приголомшливим успіхом - ви зможете побалувати себе і домашніх шикарним шістнадцятковим м'ясом!

Схожі рецепти