М'ясо шістнадцятковим
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне російське блюдо було відомо нашим предкам багато століть назад. Спочатку це був єдиний спосіб зберегти м'ясо на кілька місяців або запастися живильною їжею на зиму.
Кількість порцій: 10
- М'ясо - 1 кілограм (підійде будь-яке м'ясо без кісток (свинина, яловичина), рубані уздовж тушки кролика або нутрії, птах (крім курки) - індичка, гусак і т.П.)
- Сіль - 100 грам (брати велику кам'яну сіль)
- Цукор - 16 грам (цукровий пісок)
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - 1 щіпка (за смаком чорний і запашний перець і інші мелені прянощі, які ви любите)
Часник очистити, розтерти з невеликою кількістю солі і змішати з рештою маси солі і спецій
М'ясо помити, обробити на довгі смуги і дати стекти зайвій воді
На дно ящика або іншого контейнера викладаємо дуже щільно шматки м'яса, натерті сумішшю солі, часнику і прянощів. Зверху на м'ясо кладемо вантаж в третину ваги самого мяса.Оставляем на тиждень. Готовність м'яса визначається натисканням пальців - якщо продукт готовий, в ньому залишиться ямка. Тепер поки промити м'ясо холодною водою і нанизати на жердину.
У спекотну погоду ваше м'ясо буде готове за півдня. У похмуру потрібно буде дати йому повисіти не менше 2-3 днів
В результаті ваші зусилля увінчаються приголомшливим успіхом - ви зможете побалувати себе і домашніх шикарним шістнадцятковим м'ясом!