Kwırdak
(покроковий рецепт з фото)
Давайте приготуємо неймовірно смачну печеню з субпродуктів, рецепт якого прийшов до нас з Казахстану! На батьківщині його готують на багатті, ну а ми зробимо куирдак у себе вдома.
Звичайно ж, субпродукти - це справа на любителя, ну а я як раз є таким любителем, тому зараз я розповім вам, як приготувати куирдак. Це традиційне казахське страву, яке тут готують з баранячих серця, легенів і печінки, іноді, втім, додають і м'ясо. Оскільки у нас дістати хорошу свіжу баранину не так вже й легко, то ми можемо замінити її яловичиною і яловичими субпродуктами. У будь-якому випадку виходить неймовірно смачно, особливо, якщо готувати цю страву на відкритому повітрі! Так що не будемо зволікати і приступимо до справи, а мій рецепт куирдака з фото допоможе вам в приготуванні.
- Бараняча легке - 500 грам
- Баранячі серце - 200-300 грам
- Бараняча печінка - 200-300 грам
- Сало курдючное - 200 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Бульйон м'ясний - 2 склянки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Зелень свіжа - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Насамперед готуємо всі інгредієнти: серце, легені і печінку, картопля нарізаємо невеликим кубиками шириною в 1, 5 см. Сало і ріпчасту цибулю так само нарізаємо кубиками, але трохи менше.
Казан ставимо на вогонь, кидаємо в нього курдючное сало і витоплюємо з нього жир, потім сало виймаємо.
Нарізане серце кидаємо в киплячий жир і обсмажуємо 15 хвилин помішуючи. Перекладаємо серце в окрему миску, а в казан опускаємо легке, смажимо так само хвилин 15. Тепер виймаємо легке і опускаємо в казан печінку, готуємо протягом 10 хвилин.
Перекладаємо в казан все обсмажені субпродукти, додаємо нарізану цибулю. Перемішуємо все і смажимо 15 хвилин.
Тепер додаємо м'ясний бульйон, перемішуємо, солимо і перчимо, тушкуємо на середньому вогні протягом 15 хвилин.
Далі додаємо нарізану картоплю, накриваємо казан кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо 20 хвилин до повної готовності. Потім знімаємо з вогню, кидаємо в казан лавровий лист, накриваємо кришкою і даємо настоятися пару хвилин. Тепер куирдак готовий, прикрашаємо його свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!