Кокот з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Молодичка - це популярна французька закуска, приготована в спеціальному посуді - kokotnice. У нас це блюдо прийнято називати "жульєном", готується в вершковому соусі з куркою, грибами і сиром.
Молодичка - дуже смачне, вишукану страву, а готується при цьому дуже просто, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям до рецептом. Спробуйте!
- Курка - 100 грам
- Вершки - 100 грам (жирність 32%)
- Печериці - 140 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Сир - 15 грам
- Мускатний горіх - 1 грам
- Зелень - 10 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Дрібно поріжте цибулю і обсмажуйте пару хвилин на гарячій сковороді.
В цей час поріжте гриби.
Викладіть гриби в сковороду і обсмажуйте з цибулею 4 хвилини.
Куряче філе наріжте тонкими смужками.
Додайте філе в сковороду і обсмажуйте ще 2 хвилини.
Додайте вершки, приправити сіллю, поперчіть, натріть мускатний горіх. Гасіть поки не випарується волога, це займе близько 5 хвилин.
Зніміть сковороду з плити.
Розкладіть кокот в кокотніци.
Зверху присипте сиром і відправте в духовку на 15 хвилин для запікання, температура духовки 180-200 градусів.
Блюдо готово. Подавайте з зеленню. Смачного!