Kaurdak
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже смачне і ароматне східне спекотне. Ніжна баранина тане в роті, розсипчаста картопля так і манить, а аромати витають такі, що байдужих не залишається! Запрошую вас до мого дастарханом!
Звичайно, картопля з м'ясом - достатньо звична їжа, але нюанси вирішують все! Крім яскравих ароматних східних прянощів - зіри, koriandra, гострого перцю - в узбецькому варіанті каурдака використовують баранину. М'ясо повинно бути з жирком і з кісточками - тоді блюдо вийде наваристим і ароматним. Дуже добре підходять реберця. Багато м'яса, картоплі і цибулі…
- Баранина - 1 кілограм (ребра, лопатка, грудинка)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 3 штуки (молода, якщо велика-менше)
- Картопля - 1 кілограм
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Суміш прянощів - 1, 5 - 2 Ст. Ложки(koriandr в zernah, паприка, базилік, зіра, чорний перець, сушена зелень кінзи)
- Перець гострий - За смаком (червоний мелений і стручок гіркого)
Баранину наріжте великими кубиками, кісточки порубати. Розігрійте масло в казані або жаровні з товстим дном до серпанок і обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з усіх боків.
Додайте нашатковану великими кубиками цибулю, Позолотіть його і додайте моркву, нарізану кубиками. Обсмажте до легкого рум'янцю. Дайте першу закладку прянощів - мікс для баранини відмінно підійде. У складі повинні бути коріандр, чорний перець, зіра, базилік і паприка. Прогрійте прянощі в жирі до яскравого аромату.
Залийте м'ясо склянкою окропу і тушкуйте під кришкою до м'якості. Мені попався молодий баранчик і я гасила хвилин 20-25.
Картопля наріжте крупно і додайте до м'яса. Посолити і тушкувати на середньому Вогні. Регулюйте рідина - її має бути трохи нижче рівня продуктів.
Коли картопля майже готовий, настає час другої закладки прянощів. Додайте в каурдак крупно нарізаний часник, гострий червоний мелений перець, трохи перцю і коріандру svežetolčenogo. Також посипте блюдо сухий зеленню кінзи. Якщо ви любитель гострого, додайте ще цілий стручок перцю. Добре перемішайте блюдо, прогрійте пару хвилин і вимкніть вогонь. Щільно накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин 20.
Подавайте каурдак гарячим зі свіжими коржами, зеленню і овочами. Смачного!