Рецепт Картопляні котлети з бринзою фото

Картопляні котлети з бринзою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Бринза
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Легка вечеря
Гарячі страви, Котлети

Хочете дізнатися, як приготувати картопляні котлети з бринзою, ситне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо? Дотримуйтесь нескладних інструкцій, порадуйте себе і свою сім'ю ніжними котлетками з сиром.

Бринза, яка стає м'якою в процесі смаження, надає котлет дуже ніжну консистенцію і приємний солонуватий присмак. Щоб його підкреслити, можна використовувати свіжу сметану або йогуртний соус зі свіжим кропом або петрушкою.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Бринза - 250 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
картопляні котлети з бринзою - фото крок 1
Картопля добре вимийте, відваріть його в шкірці до готовності. Це займає близько 25 хвилин. Потім обдайте його холодною водою і акуратно очистіть від шкірки.
картопляні котлети з бринзою - фото крок 2
У мисці потрібно розім'яти картопля толкушкой або виделкою, поки він ще теплий. У цю ж миску потрібно ввести яйця, 2 столові ложки борошна, сіль і перець. Бринзу натріть на крупній тертці і додайте до картоплі. Все добре перемішайте, щоб отримати однорідне тісто.
картопляні котлети з бринзою - фото крок 3
З отримав тесту руками потрібно сформувати щільні котлетки. Щоб маса не прилипала до рук, посипте їх борошном. На сфорязикні котлетки теж насипте трохи борошна, щоб при смаженні вони не прилипали до сковороди.
картопляні котлети з бринзою - фото крок 4
На сковороду налийте кілька столових ложок рослинного масла, добре розжарити її. Починайте викладати котлети, обсмажуйте їх по 2 хвилини з кожного боку. У міру необхідності підливайте масло на сковороду.
картопляні котлети з бринзою - фото крок 5
Готові котлетки викладайте на паперову серветку. Це дозволить зайвому жиру вбратися в папір, а котлетки залишаться не дуже жирними і хрусткими. Подавайте їх до столу теплими.

Схожі рецепти