Імбирний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите імбирне печиво, то цей рецепт вам теж обов'язково сподобається. У ньому є той же яскравий смак, тільки тісто зовсім інше, м'яке і пористе. Стало цікаво? тоді читайте!
Я описала, як приготувати імбирний хліб. Хліб виходить досить солодким, щоб претендувати на ласощі до чаю. Тут відмінно грають свою роль спеції: гвоздика і кориця, які ще більше підкреслюють смак імбиру. А ще вам сподобається простота цієї випічки. Вам потрібно буде тільки перемішати всі інгредієнти і відправити в духовку.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Цукор коричневий - 120 грам
- Потоку - 180 мілілітрів
- Вода кип'ячена - 180 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Гвоздика мелена - 0, 25 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 2 чайних ложки
1. Для початку змішайте борошно з корицею, гвоздикою, содою і імбиром.
2. В іншій мисці з'єднайте патоку з м'яким маслом і цукром.
3. Ретельно перемішайте масу, додайте яйце і ще раз перемішайте.
4. З'єднайте всі інгредієнти, і замішати тісто.
5. Потім перелийте тісто в прямокутну форму для випічки.
6. Випікайте хліб протягом 35 хвилин при 180 градусах в духовці. Подавайте його остиглим, порізавши на шматочки. Приємного чаювання!