Рецепт Холодець з яловичого мови з маслинами фото

Холодець з яловичого мови з маслинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Яловичий язик
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Холодець
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт холодцю з яловичого язика прийшов в голову сам, тому я експериментував, як міг. І додав до заливного маслини і лимон. Вийшло дуже смачно і оригінально. Спробуйте.


Опис приготування:

Краще, звичайно, взяти натуральний яловичий бульйон. Але ви так само можете розвести кубики яловичого бульйону в окропі. Яловичий язик повинен бути вареним. Можете приготувати його самі або ж готовий купити. Я так толком і не навчився варити яловичий язик, тому віддаю перевагу купувати вже варений. Маслини потрібні без кісточок! Свіжу зелень будь-яку на ваш смак. Не набирайте багато, нехай вона буде швидше як прикраса, ніж основний інгредієнт. Приступимо.

1. Желатин розведіть в склянці яловичого бульйону. Залиште поки що в сторону.

2. Половинку лимона наріжте тонкими скибочками, з іншого вичавити сік.

3. Свіжу зелень порубати.

4. Маслини розрізати кільцями або четвертинками.

5. Яловичий язик поріжте скибочками.

6. Желатин підігрійте на плиті, заважайте до повного розчинення. Потім вилийте в основну масу бульйону.

7. Підготуйте форму для заливного. На дно викладіть яловичий язик.

8. Зверху маслини і скибочки лимона.

9. Посипте рубаною свіжою зеленню.

10. Залийте частиною бульйону, поставте в холодильник. Як тільки заливне з яловичого язика трохи схопиться, додайте решту бульйону і залиште в холодильнику мінімум на дві години.

Краще, звичайно, заливне тримати в холодильнику ніч, а готувати з вечора. Смачне заливне з яловичого язика подавайте з гірчицею або хріном. Смачного!

  • Яловичий бульйон - 2 L
  • Желатин - 4 Ст. Ложки
  • Яловичий язик - 400 грам
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Маслини - 200 грам
  • Лимон - 1 штука
Краще, звичайно, взяти натуральний яловичий бульйон. Але ви так само можете розвести кубики яловичого бульйону в окропі. Яловичий язик повинен бути вареним. Можете приготувати його самі або ж готовий купити. Я так толком і не навчився варити яловичий язик, тому віддаю перевагу купувати вже варений. Маслини потрібні без кісточок! Свіжу зелень будь-яку на ваш смак. Не набирайте багато, нехай вона буде швидше як прикраса, ніж основний інгредієнт. Приступимо.

1. Желатин розведіть в склянці яловичого бульйону. Залиште поки що в сторону.

2. Половинку лимона наріжте тонкими скибочками, з іншого вичавити сік.

3. Свіжу зелень порубати.

4. Маслини розрізати кільцями або четвертинками.

5. Яловичий язик поріжте скибочками.

6. Желатин підігрійте на плиті, заважайте до повного розчинення. Потім вилийте в основну масу бульйону.

7. Підготуйте форму для заливного. На дно викладіть яловичий язик.

8. Зверху маслини і скибочки лимона.

9. Посипте рубаною свіжою зеленню.

10. Залийте частиною бульйону, поставте в холодильник. Як тільки заливне з яловичого язика трохи схопиться, додайте решту бульйону і залиште в холодильнику мінімум на дві години.

Краще, звичайно, заливне тримати в холодильнику ніч, а готувати з вечора. Смачне заливне з яловичого язика подавайте з гірчицею або хріном. Смачного!

Схожі рецепти