Холодець з яловичого мови з маслинами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт холодцю з яловичого язика прийшов в голову сам, тому я експериментував, як міг. І додав до заливного маслини і лимон. Вийшло дуже смачно і оригінально. Спробуйте.
Краще, звичайно, взяти натуральний яловичий бульйон. Але ви так само можете розвести кубики яловичого бульйону в окропі. Яловичий язик повинен бути вареним. Можете приготувати його самі або ж готовий купити. Я так толком і не навчився варити яловичий язик, тому віддаю перевагу купувати вже варений. Маслини потрібні без кісточок! Свіжу зелень будь-яку на ваш смак. Не набирайте багато, нехай вона буде швидше як прикраса, ніж основний інгредієнт. Приступимо.
1. Желатин розведіть в склянці яловичого бульйону. Залиште поки що в сторону.
2. Половинку лимона наріжте тонкими скибочками, з іншого вичавити сік.
3. Свіжу зелень порубати.
4. Маслини розрізати кільцями або четвертинками.
5. Яловичий язик поріжте скибочками.
6. Желатин підігрійте на плиті, заважайте до повного розчинення. Потім вилийте в основну масу бульйону.
7. Підготуйте форму для заливного. На дно викладіть яловичий язик.
8. Зверху маслини і скибочки лимона.
9. Посипте рубаною свіжою зеленню.
10. Залийте частиною бульйону, поставте в холодильник. Як тільки заливне з яловичого язика трохи схопиться, додайте решту бульйону і залиште в холодильнику мінімум на дві години.
Краще, звичайно, заливне тримати в холодильнику ніч, а готувати з вечора. Смачне заливне з яловичого язика подавайте з гірчицею або хріном. Смачного!
- Яловичий бульйон - 2 L
- Желатин - 4 Ст. Ложки
- Яловичий язик - 400 грам
- Свіжа зелень - За смаком
- Маслини - 200 грам
- Лимон - 1 штука
1. Желатин розведіть в склянці яловичого бульйону. Залиште поки що в сторону.
2. Половинку лимона наріжте тонкими скибочками, з іншого вичавити сік.
3. Свіжу зелень порубати.
4. Маслини розрізати кільцями або четвертинками.
5. Яловичий язик поріжте скибочками.
6. Желатин підігрійте на плиті, заважайте до повного розчинення. Потім вилийте в основну масу бульйону.
7. Підготуйте форму для заливного. На дно викладіть яловичий язик.
8. Зверху маслини і скибочки лимона.
9. Посипте рубаною свіжою зеленню.
10. Залийте частиною бульйону, поставте в холодильник. Як тільки заливне з яловичого язика трохи схопиться, додайте решту бульйону і залиште в холодильнику мінімум на дві години.
Краще, звичайно, заливне тримати в холодильнику ніч, а готувати з вечора. Смачне заливне з яловичого язика подавайте з гірчицею або хріном. Смачного!