Гунбао
(покроковий рецепт з фото)
Kung Pao або Gunbao - це класичне китайське гаряче блюдо з курячого філе з овочами. У ньому є соус і маринад, тому яскравий смак забезпечений. І не потрібно йти в ресторан, домашній рецепт не гірше.
Особливість рецепту - додавання арахісу. Горіховий смак із запахом і роблять блюдо таким популярним. Його прийнято подавати зі звичайним відвареним рисом. А поки вам варто дізнатися про те, як приготувати Кунг Пао курку. У складі також буде гострий перець. У ваших смакових рецепторів буде справжнє свято! Спробуйте!
- Куряча грудка - 500 грам
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Червоний перець чилі сушений - 10 штук
- Болгарський перець червоний - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Арахіс - 75 грам
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рисове вино - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в соус, 1 ст. Ложка - в маринад)
- Чорний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки(1 немає. Ложка - в маринад, 1 немає. Ложка - в соус)
- Рослинна олія - 2, 5 чайних ложки(0, 5 ст. Ложки - в соус, 2 ст. Ложки - для обжарки)
- Імбир подрібнений - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
1. Курку наріжте кубиками. Зробіть для неї маринад, перемішавши крохмаль з вином і соєвим соусом. Маринад перемішайте з грудкою.
2. Поки курка маринується, зробіть соус. Змішайте цукор з оцтом, крохмалем, водою, вином і маслом.
3. Потім у великій сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому шматочки курки протягом 1-2-х хвилин з кожного боку.
4. Потім курку видаліть зі сковороди. Замість неї додайте подрібнений часник і імбир, нарізану цибулю і перець чилі.
5. Також додайте селеру і перець кубиками. Готуйте овочі пару хвилин, помішуючи.
6. Після цього поверніть курячу грудку на сковороду. Додайте арахіс і соус.
7. Через 3 Випал хвилин Kung Pao gotovj! Подавайте блюдо з рисом. Смачного!