Рецепт Головоломка фото

Головоломка
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Головоломка - коржі з прісного тіста, обсмажені на сухій сковороді, які готують по всьому Казахстану. У кожної господині є свій перевірений роками рецепт.

Опис приготування:

Готові коржі подають разом з піалою гарячого молока, в якому необхідно розчинити трохи цукру. Катирма ламають на невеликі шматочки, складають в піалу, додають шматочок вершкового масла і перемішують. Виходить дуже смачно! Особливо такий варіант припаде до смаку дітям. Але коржі смачні і самі по собі, подайте їх до гарячих страв.

  • Вода - 1, 5 склянки(200 мл)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 3-4 склянок
головоломка - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
головоломка - фото крок 2
У миску додайте воду, сіль і цукор.
головоломка - фото крок 3
Насипте приблизно 2 склянки просіяного борошна.
головоломка - фото крок 4
Перемішайте і частинами додайте борошно, що залишилося.
головоломка - фото крок 5
Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
головоломка - фото крок 6
Розділити тісто 8-10 частин.
головоломка - фото крок 7
Кожен шматочок розкачайте на присипаної борошном поверхні. Чи не намагайтеся надати коржикам форму рівного кола, Головна задача - розкачати тісто максимально тонко.
головоломка - фото крок 8
Добре розігрійте сковороду і викладіть першу корж. Обсмажуйте її до появи характерних вкраплень. Переверните. Зверху на неї викладіть наступний розкатаний шматочок тесту, а тим часом підрум'яньте другу сторону першої коржі.
головоломка - фото крок 9
Потім обидві коржі переверніть і обсмажуйте другу, яка тепер опинилася знизу.
головоломка - фото крок 10
Далі викладіть третю корж і як тільки нижня підрум'яниться, переверніть їх знову. Після чого необхідно верхню перевернути знову. Таким чином треба обсмажити все коржі. Якщо вам цей процес здається досить складним або не зовсім зрозумілим, то просто обсмажте їх по черзі з двох сторін на сухій сковороді.
головоломка - фото крок 11
Коржі катирма готові.
головоломка - фото крок 12
Смачного!