Головоломка
(покроковий рецепт з фото)
Головоломка - коржі з прісного тіста, обсмажені на сухій сковороді, які готують по всьому Казахстану. У кожної господині є свій перевірений роками рецепт.
Готові коржі подають разом з піалою гарячого молока, в якому необхідно розчинити трохи цукру. Катирма ламають на невеликі шматочки, складають в піалу, додають шматочок вершкового масла і перемішують. Виходить дуже смачно! Особливо такий варіант припаде до смаку дітям. Але коржі смачні і самі по собі, подайте їх до гарячих страв.
- Вода - 1, 5 склянки(200 мл)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 3-4 склянок
Підготуйте всі інгредієнти.
У миску додайте воду, сіль і цукор.
Насипте приблизно 2 склянки просіяного борошна.
Перемішайте і частинами додайте борошно, що залишилося.
Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
Розділити тісто 8-10 частин.
Кожен шматочок розкачайте на присипаної борошном поверхні. Чи не намагайтеся надати коржикам форму рівного кола, Головна задача - розкачати тісто максимально тонко.
Добре розігрійте сковороду і викладіть першу корж. Обсмажуйте її до появи характерних вкраплень. Переверните. Зверху на неї викладіть наступний розкатаний шматочок тесту, а тим часом підрум'яньте другу сторону першої коржі.
Потім обидві коржі переверніть і обсмажуйте другу, яка тепер опинилася знизу.
Далі викладіть третю корж і як тільки нижня підрум'яниться, переверніть їх знову. Після чого необхідно верхню перевернути знову. Таким чином треба обсмажити все коржі. Якщо вам цей процес здається досить складним або не зовсім зрозумілим, то просто обсмажте їх по черзі з двох сторін на сухій сковороді.
Коржі катирма готові.
Смачного!