Гасити після угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати ароматний і смачний паприкаш по-угорськи. Його сміливо можна назвати візитною карткою національної кухні. Це ніжне м'ясо з соусом, просоченим меленою паприкою.
Гасити після угорськи - це традиційне блюдо, яке відоме далеко за межами однієї країни. При бажанні можна додати в блюдо трохи гострого перцю або улюблених спецій. Воно підходить до будь-якого гарніру, втім, може подаватися і як самостійне блюдо.
- Телятина - 1 кілограм
- Сало - 50 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Паприка - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку необхідно відправити в блендер (або подрібнити ножем) сало. При бажанні можна додати трохи часнику для запаху і смаку.
2. Телятину вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Класичний рецепт папрікаш по-угорськи передбачає телятину. Звичайно, можна замінити її і іншим м'ясом.
3. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. На сковороду відправити подрібнене сало і підсмажити трохи. Коли жир витопити, сало акуратно дістати шумівкою. Потім додати на сковороду цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Слідом відправити нарізане м'ясо. Ретельно перемішати.
4. Коли м'ясо трохи підсмажиться і пустить сік, всипати досить багато паприки. Інтенсивно заважати, щоб не утворилися грудочки. Коли паприка повністю ввібрала жир, можна додати трохи води або бульйону. М'ясо не повинно варитися, так що води потрібно зовсім небагато. У процесі приготування за потребою воду можна підливати. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності.
5. Папрікаш по-угорськи в домашніх умовах практично готовий. Залишилося додати всього один, але досить важливий інгредієнт. Сметану потрібно з'єднати з борошном до однорідної консистенції. Посолити і при бажанні поперчити. Додати сметану до м'яса, ретельно перемішати і тушкувати ще близько 3-5 хвилин. Потім блюдо можна зняти з вогню і подавати до столу.