Гарбузовий пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную класний і напрочуд простий рецепт гарбузового пирога без яєць. Апетитний хрусткий корж, ніжна начинка це ідеальне поєднання. Дивіться, як приготувати гарбузовий пиріг без яєць.
Щоб гарбузовий пиріг без яєць в домашніх умовах вийшов ідеальним, його необхідно випікати за 4-6 годин до вживання. Ще краще залишити пиріг в холодильнику на ніч, а подавати до сніданку. Крім безпосередньо гарбуза, в начинку можна додати найрізноманітніші спеції, а також сухофрукти, наприклад.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Крижана вода - 5-8 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Гарбуз - 500 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Молоко або вершки - 1-3 Ст. Ложок (по бажанню)
1. Насамперед очистите гарбуз, наріжте її невеликими кубиками і викладіть в сотейник. Залийте невеликою кількістю води і відправте на вогонь (як варіант ще гарбуз можна запекти в духовці). Томіть до м'якості. Для приготування тіста в глибоку миску просійте борошно з сіллю.
2. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками (можна натерти його на тертці, наприклад). Почніть протирати все до стану однорідної крихти.
3. У процесі в рецепт приготування гарбузового пирога без яєць можна використовувати ванілін або цедру цитрусових, наприклад. Додавайте по 1 ложці крижану воду, замішуючи однорідне тісто.
4. Підготуйте жароміцних форму, викладіть туди тісто. Руками розподіліть його, сформувавши тонкий корж і борти. Надішліть форму з тестом в холодильник хвилин на 30-35.
5. М'яку гарбуз перекладіть в чашу блендера. Додайте за смаком цукор, збийте. Влийте пару ложок вершків або молока, додайте крохмаль. При бажанні можете покласти трохи меду. Для аромату прекрасно підійде кориця і мускатний горіх. Збийте ще раз до однорідності і акуратно викладіть готову начинку корж.
6. Розрівняйте начинку, відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте гарбузовий пиріг без яєць в домашніх умовах близько години. Потім остудіть при кімнатній температурі, а після приберіть в холодильник мінімум на 3-4 годину.
7. Ось така краса вийде в результаті. Акуратно наріжте його порційними шматочками, доповніть вершками або морозивом, наприклад. Смачного!