Fabada
(покроковий рецепт з фото)
Насичене, смачне, ситне і пряне печеня з різних м'ясних продуктів і квасолі - це головне блюдо на будь-якому іспанському столі. А з цим рецептом фабада тепер і на вашому!
В Іспанії люблять годувати туристів фабада - в ній часто поєднують багато видів м'ясних продуктів, а приїжджі намагаються відгадати, що туди саме додають. У наших умовах приготувати фабаду правильно буде коштує не дешево, якщо дотримуватися оригінальну рецептуру. Але рецептів фабада в самій Іспанії існує досить багато, залежить від провінції. Тому можна і поекспериментувати з рецептом приготування фабада самому!
- Квасоля - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Шафран - 1 щіпка
- Хвіст свині - 1-2 штук
- Бекон - 350 грам
- Сосиски - 2 штуки
- Шинка - 300 грам
- Сіль, перець - За смаком
Замочіть попередньо квасоля. Сама назва фабада походить від назви квасолі, яка дуже популярна в Іспанії. Так як у нас її складно знайти, можна брати просто квасоля білу.
Підготуйте м'ясо: якщо не знайдете хорошого свинячого хвоста, можна використовувати і іншу частину свині (і не тільки свинину взагалі).
Подрібніть цибулю і часник, тушкуємо разом з квасолею в глибокій сковорідці. Додаємо спеції. При бажанні можна також додати томатну пасту.
Тепер поріжте м'ясні інгредієнти і додаємо їх до квасолі. Тушкуємо все хвилин 40 на маленькому вогні з закритою кришкою.
Коли все буде готово, дістаньте хвіст і зріжте саме м'ясо, потім додасте його в фабаду.
Ось і готова наша фабада! Подавати можна просто з хлібом без гарніру, можна прикрасити зеленню. Смачного!
Ось і готова наша фабада! Подавати можна просто з хлібом без гарніру, можна прикрасити зеленню. Смачного!