Дивіться більше від topinambura
(покроковий рецепт з фото)
Топінамбур вирощують через яскравих жовтих квітів, дехто вважає його бур'яном. Насправді бульби топінамбура - дуже смачні і корисні. До того ж, готувати заготовки з топінамбура - дешево.
Мій рецепт повидла передбачає не тільки топінамбур, але і гарбуз. Обидва - яскраві і жовті, до того ж, чудово доповнюють один одного. Повидло виходить дуже смачним, в міру солодким, з тонким лимонним смаком.
Як приготувати повидло з топінамбура?
1. Промийте гарбуз, розріжте, видаліть насіння і волокна. Наріжте смужками і очистіть від верхньої твердої шкірки.
2. М'якоть гарбуза наріжте кубиками.
3. Топінамбур промийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками.
4. Лимон промийте, розріжте на кілька частин, з шкіркою пропустіть через м'ясорубку.
5. Порубаний лимон, кубики гарбуза і топінамбура складіть в каструлю. Засипте цукром і перемішайте. Залиште суміш на годинку, щоб виділився сік.
6. Масу з соком поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до повільного і варіть до бажаного загустіння.
7. Готове повидло з топінамбура перекладіть в простерилізовані банки, закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
Готово!
Смачного!
- Топінамбур - 1 кілограм
- Гарбуз - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Як приготувати повидло з топінамбура?
1. Промийте гарбуз, розріжте, видаліть насіння і волокна. Наріжте смужками і очистіть від верхньої твердої шкірки.
2. М'якоть гарбуза наріжте кубиками.
3. Топінамбур промийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками.
4. Лимон промийте, розріжте на кілька частин, з шкіркою пропустіть через м'ясорубку.
5. Порубаний лимон, кубики гарбуза і топінамбура складіть в каструлю. Засипте цукром і перемішайте. Залиште суміш на годинку, щоб виділився сік.
6. Масу з соком поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до повільного і варіть до бажаного загустіння.
7. Готове повидло з топінамбура перекладіть в простерилізовані банки, закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
Готово!
Смачного!