Рецепт Дивіться більше від topinambura фото

Дивіться більше від topinambura
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Топінамбур
Пісні страви , Веганські страви
Літні
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Топінамбур вирощують через яскравих жовтих квітів, дехто вважає його бур'яном. Насправді бульби топінамбура - дуже смачні і корисні. До того ж, готувати заготовки з топінамбура - дешево.

Опис приготування:

Мій рецепт повидла передбачає не тільки топінамбур, але і гарбуз. Обидва - яскраві і жовті, до того ж, чудово доповнюють один одного. Повидло виходить дуже смачним, в міру солодким, з тонким лимонним смаком.

Як приготувати повидло з топінамбура?

1. Промийте гарбуз, розріжте, видаліть насіння і волокна. Наріжте смужками і очистіть від верхньої твердої шкірки.

2. М'якоть гарбуза наріжте кубиками.

3. Топінамбур промийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками.

4. Лимон промийте, розріжте на кілька частин, з шкіркою пропустіть через м'ясорубку.

5. Порубаний лимон, кубики гарбуза і топінамбура складіть в каструлю. Засипте цукром і перемішайте. Залиште суміш на годинку, щоб виділився сік.

6. Масу з соком поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до повільного і варіть до бажаного загустіння.

7. Готове повидло з топінамбура перекладіть в простерилізовані банки, закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

Готово!

Смачного!

  • Топінамбур - 1 кілограм
  • Гарбуз - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
Мій рецепт повидла передбачає не тільки топінамбур, але і гарбуз. Обидва - яскраві і жовті, до того ж, чудово доповнюють один одного. Повидло виходить дуже смачним, в міру солодким, з тонким лимонним смаком.

Як приготувати повидло з топінамбура?

1. Промийте гарбуз, розріжте, видаліть насіння і волокна. Наріжте смужками і очистіть від верхньої твердої шкірки.

2. М'якоть гарбуза наріжте кубиками.

3. Топінамбур промийте, очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками.

4. Лимон промийте, розріжте на кілька частин, з шкіркою пропустіть через м'ясорубку.

5. Порубаний лимон, кубики гарбуза і топінамбура складіть в каструлю. Засипте цукром і перемішайте. Залиште суміш на годинку, щоб виділився сік.

6. Масу з соком поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до повільного і варіть до бажаного загустіння.

7. Готове повидло з топінамбура перекладіть в простерилізовані банки, закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

Готово!

Смачного!

Схожі рецепти