Цукерки з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікава варіація на тему традиційної пастили - це цукерки з яблук в домашніх умовах! Готується значно швидше, та й смачніше набагато виходить! словом, спробуйте, дуже смачно!
Чим мені подобається цей рецепт приготування цукерок з яблук, так це тим, що цукерки можна навіть самим маленьким діткам давати! все корисніше, ніж усілякі покупні жувальні цукерки, вірно? Та й економно досить виходить, і особливих кулінарних талантів не потрібно… словом, мінусів у цього простого рецепту цукерок з яблук взагалі немає, так що спробуйте!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Обсипання - За смаком (це може бути тертий шоколад, мак, цукрова пудра… )
1. Яблука відправимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-20 хвилин. Повинні бути вже м'якими всередині, але до повної готовності запікати не обов'язково.
2. Перетираємо яблука в пюре, всі грубі частини на зразок кісточок і качана викидаємо. Змішаємо з цукром і ставимо на маленький вогонь, поки маса не потемніє і не загусне.
3. Тим часом подрібніть горіхи, і подумайте над оформленням майбутніх цукерок, - шоколад натрію, сміливі цукор в пудру і т.Д.
4. Коли яблучна маса вже буде густий і темної (але до стану повидла-желе не доводьте! ), змішаємо її з горіхами, формуємо кульки, занурюємо в обсипання і залишимо в холодильнику застигати.
5. От і все! Приємного вам апетиту!