Cookie на Porter
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох сім'ях є свої кулінарні традиції на свята. Пропоную вам зробити своєю традицією самостійно піч різдвяний кекс, його рецепт додаю розповім прямо зараз.
У такій кекс обов'язково додають велику кількість сухофруктів (краще різноманітних), також можна використовувати горіхи, цукати. Не хвилюйтеся за використання алкоголю, кекс абсолютно безпечний для дітей, а пиво тільки надає йому потрібну консистенцію. Готовий кекс можна прикрасити цукровою пудрою, можна зробити глазур.
- Вершкове масло - 175 грам
- Ізюм - 400 грам
- Фініки - 100 грам (інші сухофрукти)
- Апельсин - 1 штука
- Носій - 300 мілілітрів
- Цукровий пісок - 190 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 320 грам
- Суміш спецій - 2 чайних ложки
1
У сотейник викладіть вершкове масло, додайте цедру і сік апельсина (попередньо обдайте його окропом), всипте цукровий пісок і влийте портер.
2
Надішліть сотейник на вогонь і варіть після закипання на слабкому вогні 15 хвилин, потім приберіть з вогню і залиште на 10 хвилин.
3
Просейте в сотейник муку, додайте соду, спеції (мускатний горіх, корицю, ваніль та інше), всі сухофрукти, по одному вбийте курячі яйця.
4
Вилийте тісто в підготовлену форму для випікання і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 90 хвилин, потім дістаньте його і остудіть у формі протягом 20 хвилин.
5
Дістаньте кекс з форми і залиште до повного охолодження, потім загорніть в рушник і залиште на кілька днів, а краще на кілька тижнів.