Рецепт Cookie на Porter фото

Cookie на Porter
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин , Сухофрукти , Ізюм , Фінік
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

У багатьох сім'ях є свої кулінарні традиції на свята. Пропоную вам зробити своєю традицією самостійно піч різдвяний кекс, його рецепт додаю розповім прямо зараз.

Опис приготування:

У такій кекс обов'язково додають велику кількість сухофруктів (краще різноманітних), також можна використовувати горіхи, цукати. Не хвилюйтеся за використання алкоголю, кекс абсолютно безпечний для дітей, а пиво тільки надає йому потрібну консистенцію. Готовий кекс можна прикрасити цукровою пудрою, можна зробити глазур.

  • Вершкове масло - 175 грам
  • Ізюм - 400 грам
  • Фініки - 100 грам (інші сухофрукти)
  • Апельсин - 1 штука
  • Носій - 300 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 190 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 320 грам
  • Суміш спецій - 2 чайних ложки
1
У сотейник викладіть вершкове масло, додайте цедру і сік апельсина (попередньо обдайте його окропом), всипте цукровий пісок і влийте портер.
2
Надішліть сотейник на вогонь і варіть після закипання на слабкому вогні 15 хвилин, потім приберіть з вогню і залиште на 10 хвилин.
3
Просейте в сотейник муку, додайте соду, спеції (мускатний горіх, корицю, ваніль та інше), всі сухофрукти, по одному вбийте курячі яйця.
4
Вилийте тісто в підготовлену форму для випікання і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 90 хвилин, потім дістаньте його і остудіть у формі протягом 20 хвилин.
5
Дістаньте кекс з форми і залиште до повного охолодження, потім загорніть в рушник і залиште на кілька днів, а краще на кілька тижнів.