Чий-чуду
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати чий-чуду я дізналася, побувавши в Дагестані. Блюдо нагадує наші чебуреки, тільки готуються чий-чуду простіше. М'ясо всередині залишається соковитим, а коржик тонкої. Спробуйте.
У Дагестані такі коржі начиняють прянощами з гарбузом, бринзою із зеленню, овочами і навіть пряним солоним сиром. Тісто виходить досить прісним і тонким. Впевнена, що таке тісто підійде і для солодкої начинки - гарбуза з корицею, наприклад. Експериментуйте і діліться своїми враженнями. Смачного!
- Фарш - 500 грам (яловичий, баранячий або суміш)
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Вода - 1 Склянка
1
У просіяне борошно додайте дрібку солі і поступово влийте стакан води, вимішуючи тісто.
2
Воно повинно вийти м'яким, але щільним. Залиште тісто на 20 хвилин.
3
Поки тісто "відпочиває", займіться начинкою. Цибулину очистіть і поріжте дрібними кубиками, з'єднайте з м'ясом і додайте спеції за смаком. Вбийте до фаршу яйце і перемішайте з подрібненою зеленню. Тісто скачайте в ковбаску і розріжте на невеликі шматочки в 2 см завтовшки. Кожну з частин розкачайте в овальні коржики і на одну з її сторін викладіть начинку. Іншою стороною накрийте і защіпніте.
4
Випікайте чуду на сухій розжареній сковороді з обох сторін.
5
Після обсмажування змастіть коржі розтопленим маслом.
6
Смачного!