Chernichnиe keksiki
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний десерт, щоб побалувати їм дітей і себе. Чорницю можна використовувати свіжу і в замороженому вигляді. Порційні кексики стали популярними в усьому світі.
Всіма улюблені маффіни можна приготувати в домашніх умовах. Так, чорничні кексики за класичним рецептом підійдуть як десерт навіть для маленьких дітей. Ягоди для кексиков можна брати будь-які, а сезон можна робити навіть асорті.
- Чорниця - 300 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Кефір - 200 грам
- Сир - 200 грам
1. Кексики готуються традиційним способом. В даному рецепті в тісто додається какао. Змішуємо борошно і какао, а також додаємо розпушувач.
2. Окремо збиваємо кефір з яйцями і цукром. Маса повинна бути пишною і однорідною.
3. Змішуємо борошно з какао і збиту масу з яйцями. По густоті тісто має бути як на оладки.
4. Відправляємо в тісто чорницю і перемішуємо масу знову. Тим часом змащуємо форми для випікання рослинним маслом і розігріваємо духовку до 180 градусів.
5. Заливаємо тісто в формочки і відправляємо на 15-20 хвилин в духовку. Після запікання Кексик потрібно трохи охолонути, після чого з можна витягати з форми.
6. Тепер потрібно зробити крем: половину склянки ягід потрібно подрібнити і збити з рівною кількістю цукру до стану пюре.
7. Викладаємо крем на кексики і прикрашаємо ягодами. Якщо дозволяє час, крем потрібно прибрати в холодильник на одну годину для повного застигання.