Рецепт Chernichnиe keksiki фото

Chernichnиe keksiki
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Какао, Чорниця
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Каро

Відмінний десерт, щоб побалувати їм дітей і себе. Чорницю можна використовувати свіжу і в замороженому вигляді. Порційні кексики стали популярними в усьому світі.

Всіма улюблені маффіни можна приготувати в домашніх умовах. Так, чорничні кексики за класичним рецептом підійдуть як десерт навіть для маленьких дітей. Ягоди для кексиков можна брати будь-які, а сезон можна робити навіть асорті.

  • Чорниця - 300 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Розпушувач - 15 грам
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Кефір - 200 грам
  • Сир - 200 грам
Chernichnиe keksiki - фото крок 1
1. Кексики готуються традиційним способом. В даному рецепті в тісто додається какао. Змішуємо борошно і какао, а також додаємо розпушувач.
Chernichnиe keksiki - фото крок 2
2. Окремо збиваємо кефір з яйцями і цукром. Маса повинна бути пишною і однорідною.
Chernichnиe keksiki - фото крок 3
3. Змішуємо борошно з какао і збиту масу з яйцями. По густоті тісто має бути як на оладки.
Chernichnиe keksiki - фото крок 4
4. Відправляємо в тісто чорницю і перемішуємо масу знову. Тим часом змащуємо форми для випікання рослинним маслом і розігріваємо духовку до 180 градусів.
Chernichnиe keksiki - фото крок 5
5. Заливаємо тісто в формочки і відправляємо на 15-20 хвилин в духовку. Після запікання Кексик потрібно трохи охолонути, після чого з можна витягати з форми.
Chernichnиe keksiki - фото крок 6
6. Тепер потрібно зробити крем: половину склянки ягід потрібно подрібнити і збити з рівною кількістю цукру до стану пюре.
Chernichnиe keksiki - фото крок 7
7. Викладаємо крем на кексики і прикрашаємо ягодами. Якщо дозволяє час, крем потрібно прибрати в холодильник на одну годину для повного застигання.