Чай з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Гарячий імбирний чай зігріє взимку або восени, а влітку, поданий холодним, він вгамує спрагу і освіжить. У напої містяться антиоксиданти і вітаміни. Розповідаю, як приготувати чай з імбиром.
Замість покупних готових чаїв можна зробити прекрасний напій самостійно. Цей чай не тільки втаязикє спрагу, але і сприяє травленню, має цілющі властивості і заспокоює. До столу чай подають гарячим або холодним, розбавляючи його кип'яченою водою. Але якщо зменшити кількість імбиру, то і розбавляти чай водою не доведеться, він не буде занадто концентрованим.
- Корінь імбиру - 2 Ст. Ложки (близько 2 ст. Ложок подрібненого шматочками)
- Вода - 2 склянки
- Вапно - 1/2 штуки
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
1
Імбиру на 2 склянки води я беру близько 2 столових ложок. За смаком можете змінювати його кількість. Очистіть корінь від шкірки і наріжте його невеликими шматочками.
2
В сотейник налейте воду, додайте імбир, варіть після закипання 10-20 хвилин.
3
Зніміть напій з вогню і залиште на кілька хвилин для охолодження, потім додайте до нього мед і сік лайма, перемішайте.
4
До столу подавайте чай, розведений кип'яченою водою і проціджений від шматочків імбиру. Влітку можете додати кубики льоду.