Букка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.
Букка - традиційні татарські і башкирські пиріжки з прісного тіста з начинкою. Мені сподобалася така: рубані морква і яйце. Яйце іноді замінюють рисом. Тісто виходить листковим і розсипчастим.
Опис приготування:
Перед вами рецепт, як приготувати Букка. Ці смачні пиріжки у вигляді півмісяця виходять великими і ситними. Готуються вони з різною начинкою. Ось кілька з найбільш поширених: рубані морква і яйця (або рис), сиру картоплю з цибулею, зеленню та спеціями. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам(50 г - в тісто; 50 г - в начинку)
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Морква відварна - 4-5 штук
- Яйце відварне - 3 штуки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Борошно просійте, масло розтопіть.
Змішайте розтоплене масло, яйце, молоко і сіль. Додайте в борошно і замісіть м'яке тісто, НЕ липнуче до рук.
Для начинки нам знадобиться: відварні морква, яйця, вершкове масло, цукор і сіль за смаком.
Морква і яйця очистіть, нарубати дрібними кубиками. Додайте сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Трохи масла залиште для змащування буккенов.
Тісто розділіть на рівні частини, розкачайте кожну в коржик. У центр коржі викладіть начинку, защипніть краю у вигляді мотузочки або кіски. Потім посуньте защип трохи набік і загніть краю Букка півмісяцем.
Духовку розігрійте до 180 З. Деко змастіть жиром або застеліть пергаментом для випічки. Викладіть заготовки пиріжків на деко, змастіть їх розтопленим вершковим маслом і запікайте 25 хвилин, потім ще раз змастіть і запікайте ще 5-10 хвилин.
Готові пиріжки за бажанням змастіть вершковим маслом. Смачного!