Рецепт Букка фото

Букка
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Морква
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Букка - традиційні татарські і башкирські пиріжки з прісного тіста з начинкою. Мені сподобалася така: рубані морква і яйце. Яйце іноді замінюють рисом. Тісто виходить листковим і розсипчастим.

Опис приготування:

Перед вами рецепт, як приготувати Букка. Ці смачні пиріжки у вигляді півмісяця виходять великими і ситними. Готуються вони з різною начинкою. Ось кілька з найбільш поширених: рубані морква і яйця (або рис), сиру картоплю з цибулею, зеленню та спеціями. Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам(50 г - в тісто; 50 г - в начинку)
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Морква відварна - 4-5 штук
  • Яйце відварне - 3 штуки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
букка - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Борошно просійте, масло розтопіть.
букка - фото крок 2
Змішайте розтоплене масло, яйце, молоко і сіль. Додайте в борошно і замісіть м'яке тісто, НЕ липнуче до рук.
букка - фото крок 3
Для начинки нам знадобиться: відварні морква, яйця, вершкове масло, цукор і сіль за смаком.
букка - фото крок 4
Морква і яйця очистіть, нарубати дрібними кубиками. Додайте сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Трохи масла залиште для змащування буккенов.
букка - фото крок 5
Тісто розділіть на рівні частини, розкачайте кожну в коржик. У центр коржі викладіть начинку, защипніть краю у вигляді мотузочки або кіски. Потім посуньте защип трохи набік і загніть краю Букка півмісяцем.
букка - фото крок 6
Духовку розігрійте до 180 З. Деко змастіть жиром або застеліть пергаментом для випічки. Викладіть заготовки пиріжків на деко, змастіть їх розтопленим вершковим маслом і запікайте 25 хвилин, потім ще раз змастіть і запікайте ще 5-10 хвилин.
букка - фото крок 7
Готові пиріжки за бажанням змастіть вершковим маслом. Смачного!