Рецепт Балі-татарське фото

Балі-татарське
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Balish - татарський пиріг, по справжньому смачний і універсальний у всіх сенсах слова. Судіть самі, його можна подати не тільки на святковий стіл, але і в звичайний день блюдо буде актуальним!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування Балиш по-татарськи. За великим рахунком, нічого складного в процесі приготування немає. Начинка складається з м'яса і картоплі, по бажанню, можна додати смажену цибулю. При подачі на стіл іноді зрізають верхівку Балиш і використовують її в якості хліба. Хай щастить!

  • Вода кип'ячена - 14 Ст. Ложок
  • Олія соняшникова - 10 Ст. Ложок
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Сіль - За смаком
  • М'ясо - 0, 5 кілограма
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець - За смаком
балі-татарське - фото крок 1
Картопля і м'ясо нарізаємо, кладемо сіль і перець за смаком. Перемішуємо.
балі-татарське - фото крок 2
З борошна і води замісити тісто. Не забудьте про сіль.
балі-татарське - фото крок 3
Розкачайте корж розміром з форму для запікання, товщиною 5 мм.
балі-татарське - фото крок 4
Кладемо корж у форму для запікання, роблячи бортики. В середину закладаємо начинку.
балі-татарське - фото крок 5
Розкачайте ще одну корж, в середині зробіть дірочку, діаметром зі стакан. Накрийте начинку, а краї щільно защипніть.
балі-татарське - фото крок 6
Із залишків тіста зробіть кришечку.
балі-татарське - фото крок 7
Змастіть Балиш яєчним жовтком.
балі-татарське - фото крок 8
Запікаємо в духовці 2-3 годину, температура 160 градусів. Для 10-15 хвилин до готовності відкрийте кришку і влийте в Балиш теплу кип'ячену воду (можна бульйон). Готовий Балиш змастіть вершковим маслом.
балі-татарське - фото крок 9
Смачного!