Балі-татарське
(покроковий рецепт з фото)
Balish - татарський пиріг, по справжньому смачний і універсальний у всіх сенсах слова. Судіть самі, його можна подати не тільки на святковий стіл, але і в звичайний день блюдо буде актуальним!
Це класичний рецепт приготування Балиш по-татарськи. За великим рахунком, нічого складного в процесі приготування немає. Начинка складається з м'яса і картоплі, по бажанню, можна додати смажену цибулю. При подачі на стіл іноді зрізають верхівку Балиш і використовують її в якості хліба. Хай щастить!
- Вода кип'ячена - 14 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 10 Ст. Ложок
- Борошно - 4-5 склянок
- Сіль - За смаком
- М'ясо - 0, 5 кілограма
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець - За смаком
Картопля і м'ясо нарізаємо, кладемо сіль і перець за смаком. Перемішуємо.
З борошна і води замісити тісто. Не забудьте про сіль.
Розкачайте корж розміром з форму для запікання, товщиною 5 мм.
Кладемо корж у форму для запікання, роблячи бортики. В середину закладаємо начинку.
Розкачайте ще одну корж, в середині зробіть дірочку, діаметром зі стакан. Накрийте начинку, а краї щільно защипніть.
Із залишків тіста зробіть кришечку.
Змастіть Балиш яєчним жовтком.
Запікаємо в духовці 2-3 годину, температура 160 градусів. Для 10-15 хвилин до готовності відкрийте кришку і влийте в Балиш теплу кип'ячену воду (можна бульйон). Готовий Балиш змастіть вершковим маслом.
Смачного!