Бабусина серветка
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг-рулет-булочки……. Здобне дріжджове тісто, горіхи, мак (на вибір)
Кількість порцій: 10-12
- Молоко - 0, 5 L (тепле)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Мука - 5-6 склянок
- Горіхи - 150-200 грам(, злегка обсмажити і змолоти на кавомолці)
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
З теплого молока, цукру, солі, дріжджів і 1, 5 склянок борошна робимо опару. Коли опара підніметься, додаємо туди рослинне масло і решту борошна. Замішуємо м'яке тісто, таке, щоб не липнуло до рук. Відставляємо для вистоювання на 25-30 хвилин в тепле місце.
Горішки (мигдаль, кешью, арахіс, волоські) злегка обсмажити, змолоти на кавомолці) Коли тісто підніметься в 2-3 рази, розгортаємо його в пласт, змащуємо збитим яйцем і посипаємо меленими горіхами. Можна додати трохи цукру або цукру з корицею.
Горішки (мигдаль, кешью, арахіс, волоські) злегка обсмажити, змолоти на кавомолці) Коли тісто підніметься в 2-3 рази, розгортаємо його в пласт, змащуємо збитим яйцем і посипаємо меленими горіхами. Можна додати трохи цукру або цукру з корицею.
Можна зверху або разом з горіхами посипати маком. Скачує в рулет.
Рулет звертаємо в кільце, робимо поперечні надрізи, НЕ дорізаючи до кінця 1, 5 см. Потім починаємо згортати шматочки рулету таким чином: 1 часточку всередину, дві назовні, трохи повертаючи їх, щоб вони розташовувалися горизонтально. Так продовжуємо до кінця.
Коли рулет буде повністю згорнутий, отставляем його в тепле місце для вистоювання, накривши рушником.
Після вистоювання рулет збільшується в 2 рази. Змащуємо його збитим яйцем і відправляємо в духовку, вистелена попередньо деко пекарської папером.
Після випічки накриваємо рушником на 10-15 хвилин.
Пригощайтеся. Смачного!
Пригощайтеся. Смачного!