Рецепт Зрази (класичний рецепт) фото

Зрази (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Зрази

Зараз дуже багато рецептів приготування різних зраз, кожна господиня вносить свої поправки, щоб зробити блюдо цікавіше. Я ж хочу познайомити вас з оригінальним, класичним рецептом.

Зараз я дуже докладно розповім і покажу, як приготувати зрази (класичний рецепт). Два основних інгредієнта - картопля і м'ясо - повинні бути свіжими. Начинка картопляних котлет м'ясна, а ось фарш можна використовувати будь-який, найпопулярніший варіант - куряче філе. Подаються зрази теплими, зі сметаною і зеленню. На одну порцію - по 2 шт.

  • Картопля - 900 грам
  • Куряче філе - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Масло rafinirovannoe - 150 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сухарі паніровочні - 100 грам
зрази (класичний рецепт) - фото крок 1
Підготуйте продукти. М'ясо вимийте і висушіть; овочі очистіть від шкірки, сполосніть під водою. Я буду паралельно готувати тісто і начинку.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 2
Очищену картоплю залийте невеликою кількістю холодної солоної води. Відваріть його протягом 20 хвилин з моменту закипання.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 3
Цибуля і куряче філе порізати дрібно. З 2 столових ложках олії обсмажте цибулю і м'ясо до повної готовності.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 4
З готового картоплі злийте всю воду. Товкачем перетворите в пюре. Трохи остудіть. У теплу картоплю вбийте сире куряче яйце, перемішайте. Додайте борошно. Знову перемішайте. Картопляне пюре стане більш пластичним і зручним для ліплення.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 5
У смажене м'ясо з цибулею додайте дрібку перцю, перекрутити його через м'ясорубку два рази. Фарш для начинки зраз готовий.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 6
Наберіть столову ложку з гіркою пюре в руки, скачайте в кульку. Пріплюсніте його. У центр покладіть столову ложку фаршу (не надто повну).
зрази (класичний рецепт) - фото крок 7
Сліпий кінець, як на звичайних пиріжках. Надайте зрази специфічну форму, овальну. Обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 8
Смажте зрази на середньому вогні в добре прогрітому маслі до золотистої скоринки.
зрази (класичний рецепт) - фото крок 9
Готові зрази зніміть зі сковороди. Перекладіть на тарілку і подайте теплими зі сметаною і зеленню. Приємного! На виході отримаємо 8 зраз.

Схожі рецепти