Зрази (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Зараз дуже багато рецептів приготування різних зраз, кожна господиня вносить свої поправки, щоб зробити блюдо цікавіше. Я ж хочу познайомити вас з оригінальним, класичним рецептом.
Зараз я дуже докладно розповім і покажу, як приготувати зрази (класичний рецепт). Два основних інгредієнта - картопля і м'ясо - повинні бути свіжими. Начинка картопляних котлет м'ясна, а ось фарш можна використовувати будь-який, найпопулярніший варіант - куряче філе. Подаються зрази теплими, зі сметаною і зеленню. На одну порцію - по 2 шт.
- Картопля - 900 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Масло rafinirovannoe - 150 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сухарі паніровочні - 100 грам
Підготуйте продукти. М'ясо вимийте і висушіть; овочі очистіть від шкірки, сполосніть під водою. Я буду паралельно готувати тісто і начинку.
Очищену картоплю залийте невеликою кількістю холодної солоної води. Відваріть його протягом 20 хвилин з моменту закипання.
Цибуля і куряче філе порізати дрібно. З 2 столових ложках олії обсмажте цибулю і м'ясо до повної готовності.
З готового картоплі злийте всю воду. Товкачем перетворите в пюре. Трохи остудіть. У теплу картоплю вбийте сире куряче яйце, перемішайте. Додайте борошно. Знову перемішайте. Картопляне пюре стане більш пластичним і зручним для ліплення.
У смажене м'ясо з цибулею додайте дрібку перцю, перекрутити його через м'ясорубку два рази. Фарш для начинки зраз готовий.
Наберіть столову ложку з гіркою пюре в руки, скачайте в кульку. Пріплюсніте його. У центр покладіть столову ложку фаршу (не надто повну).
Сліпий кінець, як на звичайних пиріжках. Надайте зрази специфічну форму, овальну. Обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків.
Смажте зрази на середньому вогні в добре прогрітому маслі до золотистої скоринки.
Готові зрази зніміть зі сковороди. Перекладіть на тарілку і подайте теплими зі сметаною і зеленню. Приємного! На виході отримаємо 8 зраз.