Рецепт Засолка грудинки горячим способом фото

Засолка грудинки горячим способом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Страви копчені

Ділюся простим рецептом засолювання грудинки гарячим способом. Головна вимога - наявність у вас коптильні. Другорядне вимога - дочекатися, поки вона підготується. В іншому все дуже просто!

Розповім, як зробити засолювання грудинки гарячим способом. Цей спосіб можна назвати класичним: ніякі хитрощі не зроблять м'ясо настільки смачним і копченим, ніж приготування в коптильні! Так що якщо у вас на дачі є такий агрегат, гріх не скористатися цим рецептом!

  • Грудинка свиная - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Тріска вільхова - За смаком (для копчення)
засолка грудинки горячим способом - фото крок 1
1. Приготуємо розсіл. Воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і цукор. М'ясо ріжемо на шматки (по 200 грамів кожен). Заливаємо розсолом, додаємо подрібнений часник і лавровий лист.
засолка грудинки горячим способом - фото крок 2
2. Тримаємо в холодильнику 5 доби під гнітом. Затем обсушим грудинку, розтопити коптильню, і 5-6 годин коптимо.
засолка грудинки горячим способом - фото крок 3
3. М'ясо коптиться по-різному, тому періодично діставайте, розріжте і пробуйте: деякі шматки можуть бути готові і раніше. Хай щастить!

Схожі рецепти