Засолка грудинки горячим способом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом засолювання грудинки гарячим способом. Головна вимога - наявність у вас коптильні. Другорядне вимога - дочекатися, поки вона підготується. В іншому все дуже просто!
Розповім, як зробити засолювання грудинки гарячим способом. Цей спосіб можна назвати класичним: ніякі хитрощі не зроблять м'ясо настільки смачним і копченим, ніж приготування в коптильні! Так що якщо у вас на дачі є такий агрегат, гріх не скористатися цим рецептом!
- Грудинка свиная - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Лавровий лист - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Тріска вільхова - За смаком (для копчення)
1. Приготуємо розсіл. Воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і цукор. М'ясо ріжемо на шматки (по 200 грамів кожен). Заливаємо розсолом, додаємо подрібнений часник і лавровий лист.
2. Тримаємо в холодильнику 5 доби під гнітом. Затем обсушим грудинку, розтопити коптильню, і 5-6 годин коптимо.
3. М'ясо коптиться по-різному, тому періодично діставайте, розріжте і пробуйте: деякі шматки можуть бути готові і раніше. Хай щастить!