Закуски в кошиках
(покроковий рецепт з фото)
Ще один оригінальний і зручний спосіб подачі закусок на святковий, повсякденний стіл або до фуршету. Розповім вам, як приготувати закуски в кошиках. Можна використовувати будь-які наповнювачі.
Задумали дитяче свято? Тоді можете зробити фруктову начинку, ягідну, сирну, з шоколадом і сухофруктами. Для дорослих можна зробити кошики з морепродуктами, з овочами, а також розкласти в кошики будь-який салат. Самі кошики можете зробити самостійно (з тіста, сиру, картоплі) або купити готові.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - За смаком
- Вода - За смаком
- Картопля відварна - 3 штуки
- Зелений горошок відвареної - 100 грам
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 Чайна ложка
- Чилі (порошок) - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1
Приготуємо кошики. Змішайте киплячу олію (4 столові ложки) з борошном і сіллю, замісіть тісто, додайте воду по необхідності.
2
Акуратно замісіть тісто і розкачайте його тонко, потім за допомогою склянки виріжте круглі формочки.
3
Помістіть кожен кружечок в залізну форму для кексів і зробіть проколи вилкою.
4
У глибокій каструлі або в сотейнику розігрійте велику кількість рослинного масла, викладіть формочку і обсмажте до готовності.
5
Акуратно видаліть формочку з киплячого рослинного мала і витягніть кошичок, виконайте ті ж дії з іншими.
6
У каструлі нагрійте 1 столову ложку рослинної олії, додайте тмин, через кілька секунд імбир і подрібнену зелень.
7
Відварну картоплю очистіть і наріжте кубиками, додайте його в сковороду, а також відвареної горошок, потім розімніть трохи.
8
Додайте сіль за смаком, чилі і добре перемішайте. У кожну кошичок викладіть по столовій ложці начинки і відразу подавайте до столу.