Закуска з батату
(покроковий рецепт з фото)
Вибір закусок до святкового або повсякденного столу величезний. Якщо любите овочі, використовуйте солодку картоплю (захід). Вийде смачне, цікаве блюдо. Розповім, як приготувати закуску з батату.
З батата також може вийти смачне пюре, можна запекти його шматочками або скибочками. Залиште його солодким або додайте до нього гострі спеції, вийде дуже цікаве поєднання солодкого і гостроти. Закуска хороша для дорослих і для дітей, а подавайте її теплою.
- Солодка картопля (захід) - 2 штуки
- Сир - 180 грам
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Вимийте і почистіть картоплю, наріжте його тонкими скибочками (0, 5-0, 6 см в товщину).
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть кружечки батату.
3. Накрийте сковороду кришкою і готуйте картопля 5-6 хвилин на середньому вогні.
4. Відкрийте кришку, переверніть кожен кружечок, сіль і poperčite, готуйте 4-5 хвилин під закритою кришкою.
5. Зніміть кришку, натріть на тертці сир і посипте їм кожен кружечок, додайте будь-які спеції і обсмажуйте ще кілька хвилин, щоб розплавився сир.
6. Подавайте закуску відразу або трохи теплою, посипте чорним перцем і насолоджуйтеся.