З сома тушкованого
(покроковий рецепт з фото)
Тушковане м'ясо - досить відоме м'ясне блюдо. Якщо ви любите експерименти на кухні, тоді пропоную вам цікавий варіант угорської страви - сома тушковане.
Папрікаш з сома виходить нічим не гірше м'ясного, а для любителів риби може навіть краще. Насичена спеціями підлива робить стейки сома неймовірно м'якими, буквально тануть у роті. Таким же чином можна, звичайно ж, приготувати і будь-яку іншу рибу, проте не дуже жирну.
- Сом - 700 грам
- Помідор - 250 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Перецьь солодкий - 2-3 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Крем - 200 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сало - 50 грам
- Мелена паприка - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кмин - 1 щіпка
1. Рецепт приготування папрікаш з сома досить сильно схожий на оригінальний. Для початку необхідно відправити на сковороду сало і витопити жир. Потім сало видалити, а в гарячий жир відправити нарізаний невеликими кубиками цибулю. Обсмажити до м'якості і всипати паприку. Досить інтенсивно перемішувати, щоб паприка рівномірно ввібрала жир і не згорнулася в грудочки.
2. Перецьь і помідори вимити і нарізати невеликими шматочками. Надіслати на сковороду до цибулі, ретельно перемішати.
3. Перецьь з цибулею потрібно посолити за смаком. Додати перець, кмин і інші спеції за бажанням. Влити трохи води і тушкувати на повільному вогні, поки перець не стане м'яким.
4. Готуючи папрікаш з сома в домашніх умовах рибу можна попередньо обваляти в борошні і обсмажити на окремій сковороді. Однак можна обійтися і без цього, досить лише злегка посолити рибу.
5. Шматочки сома викласти на сковороду. Знову накрити кришкою і тушкувати близько 30 хвилин. Періодично рибку можна перевертати.
6. Приблизно за 5 хвилин до готовності потрібно приготувати сметанний соус. Для цього з'єднати сметану з борошном і при необхідності додати трохи води. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Посолити і поперчити за смаком. Влити соус на сковороду. Потримати на вогні близько 3-5 хвилин.
7. Рецепт приготування папрікаш з сома підійшов до кінця. Однак рекомендую зняти з вогню і залишити блюдо під кришкою ще хвилин на 15.
7. Рецепт приготування папрікаш з сома підійшов до кінця. Однак рекомендую зняти з вогню і залишити блюдо під кришкою ще хвилин на 15.