Яєчня з бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Для мене зовсім не важливо, які додаткові інгредієнти додавати в яєчню, головне - щоб в ній була бринза, адже цей сир робить смак страви приголомшливим, і воно стає схожим на піцу.
Ідея приготування яєчні з бринзою в домашніх умовах прийшла до мене після відвідування болгарського ресторану, там цей сир використовують у багатьох стравах. Як і в інших варіантах яєчні, в свою я зазвичай кладу різні продукти, які є в холодильнику і які, на мій погляд, добре поєднуються. В даному рецепті приготування яєчні з бринзою я використовувала листя салату, цибуля, помідори і часник. Ви можете додати щось своє, але головне, не забудьте додати в яєчню бринзу, сир зробить її смак чарівним.
- Яйце - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Листя салату - 6 штук
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, перець червоний гострий)
- Сіль - За смаком
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти, насправді немає ніяких конкретних правил їх нарізки, але я зазвичай намагаюся різати все побільше.
Після того як все нарізано, ми розігріваємо на сковороді оливкове масло і викладаємо в нього ріпчасту цибулю і часник, смажимо овочі до легкого золотистого кольору, потім додаємо гострий червоний перець, я брала сушений шматочками, але ви можете використовувати звичайний подрібнений.
Коли обжарится цибулю з часником, викладаємо на сковороду листя салату, додаємо сіль і чорний перець, перемішуємо все і Томім листя під кришкою на повільному вогні 2-3 хвилини.
Після цього викладаємо на сковороду помідори (можна зять і свіжі), смажимо все ще 1-2 моменти.
В кінці додаємо до решти інгредієнтів бринзу, перемішуємо все.
Розбиваємо в сковороду яйця, їх також посипаємо зверху бринзою, можна трохи посолити, але я зазвичай цього не роблю.
Тепер є кілька варіантів приготування яєчні, ви можете просто накрити сковорідку кришкою і готувати все на повільному вогні до застигання яєць або ж поставити сковороду в духовку і запікати яєчню при 180 градусах знову ж до готовності яєць.
Коли яєчня буде готова, подаємо її до столу з хлібом або коржиками. Приємного всім апетиту!