Рецепт Вершковий соус (оригінальний рецепт) фото

Вершковий соус (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко, Вершкове масло
Веганські страви
На швидку руку
Соуси, До м'яса, До риби

Улюблений для всіх соус, який ідеально підходить до багатьох страв. Якщо ви завжди хотіли дізнатися, як приготувати вершковий соус, то сьогодні у вас є дивовижна можливість, щоб спробувати.

Вершковий соус завдяки своїй ніжній консистенції ідеально підійде до пасти, а також до курячого м'яса. Завдяки мускатному горіху соус набуває неймовірний аромат, який нікого не залишить байдужим. Імпровізуйте і додавайте по бажанню в соус цибулю-шалот, часник і навіть пармезан. Ніжна консистенція соусу буде добре відтіняти яскравий смак сиру або часнику. Смачного!

  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
1
Виливаємо молоко в сотейник і ставимо його на середній вогонь. Тримаємо до появи пухирців.
2
Тим часом розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні в сковороді. Додаємо до маслу борошно, ретельно перемішуємо. Готуємо протягом 2 хвилин.
3
Поступово вливаємо гаряче молоко до борошна і ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні, поки соус не закипить і не почне густіти. Постійно перемішуємо соус, варимо протягом 5 хвилин.
4
Додаємо вершки і вино, приправляем сіллю і перцем, а також мускатним горіхом. Перемішуємо так, щоб не було грудочок.
5
Вершковий соус готовий!

Схожі рецепти