Рецепт Вершковий соус (оригінальний рецепт) фото

Вершковий соус (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко , Вершкове масло
Веганські страви
На швидку руку
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Улюблений для всіх соус, який ідеально підходить до багатьох страв. Якщо ви завжди хотіли дізнатися, як приготувати вершковий соус, то сьогодні у вас є дивовижна можливість, щоб спробувати.

Опис приготування:

Вершковий соус завдяки своїй ніжній консистенції ідеально підійде до пасти, а також до курячого м'яса. Завдяки мускатному горіху соус набуває неймовірний аромат, який нікого не залишить байдужим. Імпровізуйте і додавайте по бажанню в соус цибулю-шалот, часник і навіть пармезан. Ніжна консистенція соусу буде добре відтіняти яскравий смак сиру або часнику. Смачного!

  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
1
Виливаємо молоко в сотейник і ставимо його на середній вогонь. Тримаємо до появи пухирців.
2
Тим часом розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні в сковороді. Додаємо до маслу борошно, ретельно перемішуємо. Готуємо протягом 2 хвилин.
3
Поступово вливаємо гаряче молоко до борошна і ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні, поки соус не закипить і не почне густіти. Постійно перемішуємо соус, варимо протягом 5 хвилин.
4
Додаємо вершки і вино, приправляем сіллю і перцем, а також мускатним горіхом. Перемішуємо так, щоб не було грудочок.
5
Вершковий соус готовий!

Схожі рецепти