Вершковий соус (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений для всіх соус, який ідеально підходить до багатьох страв. Якщо ви завжди хотіли дізнатися, як приготувати вершковий соус, то сьогодні у вас є дивовижна можливість, щоб спробувати.
Вершковий соус завдяки своїй ніжній консистенції ідеально підійде до пасти, а також до курячого м'яса. Завдяки мускатному горіху соус набуває неймовірний аромат, який нікого не залишить байдужим. Імпровізуйте і додавайте по бажанню в соус цибулю-шалот, часник і навіть пармезан. Ніжна консистенція соусу буде добре відтіняти яскравий смак сиру або часнику. Смачного!
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
1
Виливаємо молоко в сотейник і ставимо його на середній вогонь. Тримаємо до появи пухирців.
2
Тим часом розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні в сковороді. Додаємо до маслу борошно, ретельно перемішуємо. Готуємо протягом 2 хвилин.
3
Поступово вливаємо гаряче молоко до борошна і ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні, поки соус не закипить і не почне густіти. Постійно перемішуємо соус, варимо протягом 5 хвилин.
4
Додаємо вершки і вино, приправляем сіллю і перцем, а також мускатним горіхом. Перемішуємо так, щоб не було грудочок.
5
Вершковий соус готовий!