Вегетаріанська окрошка
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанська окрошка - річний холодний суп, без яєць і ковбаси. Також ця окрошка готується не на квасі, а на кефірі.
Вегетаріанська окрошка готується досить швидко. Практично всі компоненти слід просто дрібно нарізати. Тільки картоплю потрібно буде відварити в мундирі і остудити. Особливий смак окрошка надає адигейський сир. Пробуйте, думаю, вам обов'язково сподобається!
- Огірок - 2 штуки(+1 огірок для напою)
- Картопля - 2 штуки
- Rediska - 4 штуки
- Адигейський сир - 200 грам
- Петрушка, кріп - - За смаком
- Кефір - 0, 5 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Асафетида - - Щепоток
- Мінеральна вод - 1 літр
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Поставимо варитися картоплю в мундирі.
Огірок помити і нарізати кубиками.
Далі дрібними кубиками ріжемо редис, адигейський сир і відварену картоплю. Зелень дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти складаємо в салатницю.
Додаємо спеції, цукор, сіль і видавлюємо сік з лимона. Все добре перемішуємо. Окрошку розкладаємо по тарілочках і в кожну порцію додаємо кефір.
В якості напою до цієї страви йде мінеральна газована вода з огірком. Готується напій просто - в кожну склянку кладемо по скибочці огірка. Напій надає страві прохолоду і свіжість.
Вегетаріанську окрошку найкраще подавати охолодженої з огірковим напоєм. Смачного!