Тонкі прості млинці на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ніжні млинці зі сметаною або варенням до ранкового чаю або кави, я впевнена, люблять усі без винятку. Тонкі і м'які - саме такими вони будуть, якщо ви їх приготуєте за цим рецептом.
Тонкі млинці в моїй родині люблять все, хапають їх мало не сковорідки і часом влаштовують змагання за принципом "хто швидше" : я печу, або рідні з'їдають Рецептів приготування млинців у мене кілька, але найчастіше я користуюся саме цим. Млинці виходять настільки смачними, що до них можна не подавати ні сметану, ні варення. Розповідаю, як приготувати тонкі прості млинці на молоці і попереджаю: робіть відразу подвійну або потрійну порцію тесту.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2/3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
Наливаємо в миску молоко, додаємо яйце, сіль і цукор.
І віночком збиваємо-перемішуємо до однорідного стану і розчинення крупинок солі і цукру.
Мука харчування.
І знову віночком перемішуємо, щоб в тесті не було грудочок.
Додаємо рослинне масло і знову перемішуємо. Дамо тісту постояти хвилин 10, а перед смаженням млинців ще раз добре перемішати.
Добре нагріваємо сковороду, змащену олією. У мене сковорідка діаметром 16 см. Смажити млинці я буду на позначці 7, а всього поділів 9. Наливаю половину ополоника тесту, розподіляю по сковороді.
Коли нижня сторона млинчика підрум'яниться, перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку.
Млинці виходять з ажурними хрусткими краями і невеликими дірочками.
Складаємо млинці один на інший, можна перемазати їх вершковим маслом. Виходить з однієї порції тіста 16 млинчиків.